Snel regelen
  • ONVZ Vrije Keuze

Gezondheidsverklaringen bij ONVZ Vrije Keuze

Wat is een gezondheidsverklaring? En waarom moet u deze invullen?

Iedereen kan bij ONVZ een basisverzekering afsluiten. Ook de 2 aanvullende verzekeringen Startfit en Benfit kunt u direct afsluiten.

Wilt u een van onze excellente verzekeringen van ONVZ Vrije Keuze: Optifit of Topfit? Of wilt u een uitgebreide Tandfit C afsluiten? Dan leggen wij u eerst een gezondheidsverklaring voor. Hieronder leggen we uit waarom we dit doen.

Startfit, Benfit of een uitgebreidere verzekering?

De vergoedingen van Startfit en Benfit zijn ongeveer hetzelfde als de meeste aanvullende verzekeringen van andere verzekeraars. Daarom kunt u deze verzekeringen direct afsluiten zonder dat u een gezondheidsverklaring moet invullen.

Wilt u meer zekerheid? Dan kunt u kiezen uit een van onze 3 meest uitgebreide verzekeringen:

  • Optifit
  • Topfit
  • Tandfit C

Deze excellente verzekeringen bieden een zeer uitgebreide vergoeding voor bijvoorbeeld fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen of diëtetiek. Wilt u Optifit of Topfit afsluiten? Dan moet u een gezondheidsverklaring invullen.

Waarom moet u een gezondheidsverklaring invullen?

De prijs-kwaliteitverhouding van de excellente verzekeringen is niet vergelijkbaar met aanvullende verzekeringen van andere zorgverzekeraars. Daarom moet u voor Optifit of Topfit een gezondheidsverklaring invullen. Hierdoor houden we de excellente verzekeringen voor alle verzekerden betaalbaar. We leggen ook gezondheidsverklaring voor als u een uitgebreide Tandfit verzekering aanvraagt. Zonder een gezondheidsverklaring kunnen wij deze verzekeringen niet aanbieden.

Let op: kunt u niet akkoord gaan met een of meerdere voorwaarden? Kies dan voor een verzekering waarbij geen gezondheidsverklaring nodig is.

Kosten en inkomsten moeten in balans zijn

Een aanvullende verzekering is niet (wettelijk) verplicht. Iedere zorgverzekeraar bepaalt zelf de vergoedingen van de aanvullende verzekeringen. Voor de aanvullende verzekeringen kunnen we daarom gezondheidsverklaringen voorleggen. Ook geldt er voor aanvullende verzekeringen geen 'risicoverevening' zoals bij de basisverzekering. Wat risicoverevening is, leest u onder 'Risicoverevening'.

ONVZ is een zorgverzekeraar zonder winstoogmerk. Willen we de premie betaalbaar houden voor alle verzekerden, dan moeten de kosten en inkomsten in balans zijn. Bij te hoge zorgkosten moeten we de premie verhogen. Dit willen we zoveel mogelijk voorkomen. Zonder gezondheidsverklaringen kunnen we bijvoorbeeld de excellente verzekeringen niet aanbieden met deze vergoedingen en tegen deze prijs. Dat vinden we niet eerlijk voor onze verzekerden die al een verzekering bij ons hebben. Daarom leggen we gezondheidsverklaringen voor bij Optifit, Topfit en bij Tandfit C.

Voorziene en onvoorziene kosten

Het principe van verzekeren is, dat de verzekering zekerheid biedt bij onvoorziene zorgkosten. Onvoorziene kosten zijn kosten die u niet verwacht bij de aanvraag van uw verzekering. Bijvoorbeeld: u moet naar het ziekenhuis voor een gebroken been.

Voorziene kosten zijn kosten die u al wel verwacht bij de aanvraag van uw verzekering. Bijvoorbeeld: u weet voordat u de verzekering aanvraagt al dat u binnenkort geopereerd wordt en daarna regelmatig naar de fysiotherapeut moet. Of u heeft een chronische aandoening en gaat al jaren regelmatig naar een bepaalde zorgverlener. Bij in vitro fertilisatie (ivf), fysiotherapie, mondzorg, orthodontie of bijvoorbeeld brillen en lenzen gaat het meestal om voorziene kosten.

Risicoverevening

Wat is risicoverevening? Dit betekent dat alle zorgverzekeraars de zorgkosten die ze verwachten voor de basisverzekering bij elkaar optellen. Het totale bedrag wordt eerlijk tussen de zorgverzekeraars verdeeld, de zogenoemde 'risicoverevening'.

Een basisverzekering is namelijk een wettelijk verplichte verzekering. We accepteren daarom iedereen die verplicht is om een basisverzekering te hebben. Hierbij maakt het niet uit of u oud, jong, ziek of gezond bent. En het maakt niet uit of u voorziene kosten verwacht. De zorgverzekeraars tellen alle zorgkosten van de basisverzekering bij elkaar op. En verdelen de kosten eerlijk tussen elkaar.

Contact

Heeft u nog vragen? Wij zijn er voor u

Live chat

Ma t/m vr: 8.00 – 20.00 uur

Stel een vraag

Telefoon

Ma t/m vr: 8.30 - 18.00 uur

030 639 62 22
Meer contactopties