ONVZ

Werkfit

Gratis bij uw collectieve basisverzekering

Sluit u een basisverzekering af binnen het collectief van uw werkgever, dan krijgt u Werkfit gratis. Het maakt daarbij niet uit of u kiest voor ONVZ Vrije Keuze of ONVZ Bewuste Keuze. Met Werkfit kunt u kosteloos gebruik maken van extra zorg en oplossingen om beter in uw vel te zitten, speciaal gericht op werkend Nederland. In het gratis Werkfit pakket zitten interessante vergoedingen en dekkingen waar u écht iets aan heeft.

Werkfit

 • Gratis preventiepakket
 • Voor werknemers
 • Extra vergoedingen

Toelichting Werkfit per vergoeding

 • APK voor uw gezondheid: de gezondheidscheck

  Weet u hoe hoog uw cholesterol is, of uw BMI? Of wat de oorzaken zijn van uw stress? Om uw gezondheid op peil te houden is het devies: meten is weten. Een preventieve gezondheidscheck is dan een goed begin. De check geeft inzicht in uw persoonlijke (mentale) gezondheid, in eventuele gezondheidsrisico's en wat u zelf kunt doen om daarmee aan de slag te gaan. 
  U kunt kiezen uit een mentale en een lichamelijke gezondheidscheck. De mentale gezondheidscheck (Energiemeter van GRIP) is online en deze vergoeden we volledig. De lichamelijke gezondheidscheck kan zowel online als op locatie. Online vergoeden we de check up volledig. Een check-up op locatie kost ongeveer € 200. Vanuit Werkfit krijgt u de helft van die kosten vergoed (max. € 100 en max. één keer per kalenderjaar).
 • Drie behandelingen bij de fysio gratis


  Heeft u last van fysieke klachten bij het bewegen? Of een blessure opgelopen bij het sporten? Dan is het een fijn idee dat u vanuit Werkfit drie (extra) behandelingen kunt krijgen bij een (online) fysiotherapeut. Heeft u een aanvullende verzekering? Dan komen deze behandelingen daar bovenop. 
 • € 500 vergoeding voor werkstress gerelateerde trainingen en cursussen


  Ook voor stressgerelateerde klachten geldt: voorkomen is beter dan genezen. Heeft u een conflict op uw werk? Vindt u het moeilijk om grenzen aan te geven? Ervaart u een te hoge werkdruk? Of is uw werk-privé balans zoek? Vanuit Werkfit bieden wij u vier verschillende oplossingen aan, ter waarde van € 500, waarmee u stressklachten kunt aanpakken. U kunt kiezen uit:
 1. Online coachingstraject
  Voor veel mensen is het fijn om af en toe eens met een online coach te praten om werkstress te voorkomen of aan te pakken. Online coaching is laagdrempelig. Er is contact met een psycholoog via een videoverbinding. De aanpak is dus altijd op maat. Een online coachingstraject duurt gemiddeld drie uur. Dat is inclusief een intake van 30 minuten. De overige tijd wordt opgeknipt in stukjes, zodat er gedurende 1-2 maanden frequente contactmomenten van 20-30 minuten zijn. Een kort en snel traject dus, wat u doelgericht van uw stressklachten afhelpt. Werkfit vergoedt een compleet online coachingstraject via HeyCoach.
 2. Runningtherapie
  Liever iets actiever aan de slag met stressgerelateerde klachten? Denk dan eens aan runningtherapie. Running-therapie bestaat uit een aantal sessies waarin je met een therapeut de natuur ingaat om hard te lopen. Zoek zelf een gecertificeerd runningtherapeut die lid is van de BRTN (Beroepsvereniging RunningTherapie Nederland) bij u in de buurt. Werkfit vergoedt maximaal € 500.
 3. Individuele of groepscoaching
  Blijkt uit de mentale APK dat u wel wat ondersteuning kunt gebruiken bij het voorkomen van stress? Dan kunt u het budget van € 500 ook inzetten voor individuele of groepscoaching. Deze coaching wordt verzorgd door GRIP, de organisatie waar u ook de mentale APK (Energiemeter) kunt doen.
 4. Overgangsklachten aanpakken
  Volgens onderzoek van het CBS en TNO ondervindt meer dan de helft van de vrouwen in de overgang ook hinder van de klachten op het werk. Hoe herkent u die klachten? En wat kunt u eraan doen? Speciaal voor vrouwen in de overgang bieden wij via ons partner Ook leuke meisjes worden vijftig kosteloos het programma ‘Overgang en hormonen’ aan. Het helpt u om uw leefstijl, stemming en seksleven te verbeteren, en (mentale) overgangsklachten te verminderen. De programma’s van Ook leuke meisjes worden vijftig zijn gebaseerd op jarenlange ervaring en wetenschappelijk onderzoek.
 • € 250 vergoeding voor extra psychologische zorg

  In Werkfit zit nog meer zorg en zelfhulp. Zoals € 250 vergoeding voor extra psychologische zorg. U kunt hiermee 2 á 3 keer voor een consult terecht bij een psycholoog. Een en ander is afhankelijk van de duur van het consult en van het tarief dat de psycholoog rekent. Check dat dus goed voordat u een afspraak maakt. Heeft u Vrije Keuze en een aanvullende verzekering Optifit of hoger? Dan komt deze vergoeding daar bovenop.

 • Online zelfhulpmodules van Mirro

  Voelt een bezoek aan een psycholoog, online coaching of runningtherapie als een te grote stap? Ga dan eerst zelf aan de slag met de online zelfhulpmodules Werkstress, Lekker Slapen, Thuiswerken of Feedback en conflicthantering, van Mirro. U kunt hier gratis gebruik van maken.

Zorg uit Werkfit aanvragen

Wilt u gebruikmaken van een persoonlijke gezondheidscheck, Mirro of een preventief programma mentale fitheid? Dan kunt u terecht bij een van onze Werkfitpartners. Klik op de link voor meer informatie over hoe u deze zorg eenvoudig aanvraagt.

Goed om te weten

 • Heeft uw werkgever een collectieve zorgverzekering bij ONVZ afgesloten? Dan krijgt u bij uw basisverzekering gratis Werkfit!

 • Alleen u als werknemer kunt gebruikmaken van Werkfit. Uw eventuele partner en kinderen hebben geen recht op een vergoeding vanuit Werkfit.

 • Gaat u uit dienst bij uw werkgever en verlaat u uw werkgeverscollectief? Dan heeft u vanaf de 1e dag van de maand na uw uitdiensttreding geen recht meer op een vergoeding vanuit Werkfit. 

 • In de regels en vergoedingen Werkfit leest u alle informatie.

Werkfit € p/m
Contact

Heeft u nog vragen? Wij zijn er voor u

Document uploaden

Deel makkelijk een document met ons

Uploaden
Meer contactopties