Gun jezelf persoonlijke aandacht

ONVZ

De ZorgConsulent

Bij ONVZ heeft u een eersteklas zorgverzekering, met excellente service en persoonlijke aandacht. Daarom staan onze ZorgConsulenten voor u klaar: zij helpen graag bij het vinden van de beste behandeling voor u. Bijvoorbeeld als het gaat om wachtlijstbemiddeling, voor mantelzorgondersteuning of het regelen van een second opinion.

Wilt u advies van de ZorgConsulent?

Neem contact op met onze ZorgConsulent voor meer informatie en advies. De ZorgConsulent is op werkdagen bereikbaar op het telefoonnummer 0800 022 14 50 (gratis), kies voor optie 2. U kunt ook een terugbelverzoek achterlaten. Dan wordt u teruggebeld op de tijden die u aangeeft.

Wachtlijstbemiddeling

Staat u op een wachtlijst? Mogelijk kunt u voor een behandeling sneller bij een andere zorgverlener terecht; vraag het aan de ZorgConsulent.

Wachtlijstbemiddeling

Advies bij een behandeling

Loopt u tegen problemen aan bij een behandeling? Of weet u niet bij welke instantie u het beste terecht kunt? De ZorgConsulent helpt u verder met persoonlijk advies.

Gids in zorgland

Snelzorg

De ZorgConsulent zoekt graag voor u uit bij welke zorginstelling u het snelst geholpen kunt worden. Ook als u niet op een wachtlijst staat.

Snelzorg

Ashley, ZorgConsulent bij ONVZ

"We zijn een persoonlijke gids in de gezondheidszorg. Zo kunt u bij ons terecht voor advies, bijvoorbeeld over hoe u een gesprek met een arts moet ingaan, voor mantelzorgondersteuning of een second opinion.''

Gesprek voorbereiden

Met een goede voorbereiding haalt u méér uit het gesprek met een arts. Onze ZorgConsulent kan u daarbij helpen.

Voorbereiden

Second opinion

De ZorgConsulent legt u graag uit wat een second opinion inhoudt en kijkt bij welke zorgaanbieder u hiervoor terecht kunt.

Second opinion

Mantelzorg

Bent u mantelzorger? Dan ondersteunt onze ZorgConsulent u graag met een luisterend oor, praktische tips en nuttige informatie.

Mantelzorgondersteuning

Advies en begeleiding voor een traject bij kanker

Als u te horen heeft gekregen dat u kanker heeft dan staat uw wereld op z’n kop. U moet verschillende zaken regelen in deze situatie terwijl uw hoofd daar wellicht niet naar staat. De ZorgConsulent helpt u graag.

Advies en begeleiding

Wat is een ZorgConsulent?

Wanneer u zorg nodig heeft, dan kunt u op ONVZ vertrouwen. Onze ZorgConsulenten kennen het zorgveld goed en beschikken over ruime medische kennis. Een aantal van hen is BIG-geregistreerd verpleegkundige. ZorgConsulenten zijn geen zorgverleners en ze kunnen geen diagnose stellen. Ze adviseren u en ze staan klaar om u te ondersteunen of te informeren.

Wat doet een ZorgConsulent?

U heeft de optimale vrijheid om zelf uw arts of ziekenhuis te kiezen. We begrijpen dat zo’n keuze niet altijd eenvoudig is. Daarom staan onze ZorgConsulenten klaar om te overleggen, bijvoorbeeld als u op een wachtlijst staat. Ook ondersteunen zij mantelzorgers, informeren u over preventie en zoeken uit waar u het snelst geholpen kunt worden.

Excellente service en persoonlijke aandacht

Onze ZorgConsulenten doen er dus alles aan om u zo snel mogelijk te helpen met de best mogelijke behandeling. Zij hebben contact met alle door ONVZ gecontracteerde zorgaanbieders in Nederland en weten dan ook waar u, bij deze aanbieders, zo snel mogelijk terecht kunt voor een door u gevraagde (eerste) behandeling of consult. Ook kunnen zij u helpen uit te zoeken welk ziekenhuis het best past bij welke behandeling. Zo streven we ernaar dat u zo snel en zo goed mogelijk wordt geholpen.

Contact

Heeft u nog vragen? Wij zijn er voor u

Live chat

Ma t/m vr: 8.00 – 20.00 uur

Stel een vraag

Telefoon

Ma t/m vr: 8.30 - 18.00 uur

030 639 62 22
Meer contactopties