• Zeer ruime vergoedingen
 • Advies van ZorgConsulent
 • Klantwaardering 8,2

Inkoop geboortezorg

 

Echo registers

Voor verloskunde en prenatale screening accepteert ONVZ voor 2021 inschrijving in één van beide kwaliteitsregisters:

 • het register van de Beroepsvereniging Echoscopisten Nederland (BEN)
 • het register Verloskundigen van de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV)

 Inschrijving in één van beide registers volstaat.


Algemene vragen

 • Ik heb mijn zorgovereenkomst prenatale screening niet ontvangen. Hoe kan dit?

  ONVZ contracteert alleen zorgaanbieders die voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen. Daarnaast wordt uw Peridos-registratie gecontroleerd voor SEO- of NT-meting. Dit betekent dat u alleen een overeenkomst kunt ontvangen op de AGB-code die in Peridos vermeld staat.

 • Moet ik bij kraamzorg max-max tarieven voor achterstandswijken aanvragen?

   Nee, deze aanvraag is niet (meer) nodig. Afspraken hierover zijn in de overeenkomst vastgelegd.

 • Met mijn preferente zorgverzekeraar heb ik tariefafspraken omdat de tweede lijn structureel minder beschik- en bereikbaar is voor mijn verloskundige praktijk. Kan ik deze afspraken ook met jullie maken?

  Dat kan. Deze toeslag is wel altijd van tijdelijke aard. Graag ontvangen wij een onderbouwde aanvraag per e-mail. ONVZ zal altijd vragen naar de gemaakte afspraken met uw preferente zorgverzekeraar.

 • Ik ben een nieuwe zorgaanbieder. Hoe vraag ik een zorgovereenkomst aan?

  U kunt een e-mail sturen onder vermelding van uw AGB-code en welke overeenkomst u wilt aanvragen. Bij akkoord gaat uw zorgovereenkomst in, in de maand opvolgend aan uw aanvraag.

Vragen 2021

 • Ik wil graag een zorgovereenkomst Integrale Geboortezorg afsluiten met ONVZ voor 2021. Hoe kan ik dit doen?

  U kunt voor 1 oktober een offerte sturen per e-mail*, onder vermelding van uw AGB-code. Aan welke eisen uw organisatie moet voldoen en wat u moet aangeven in de offerte, leest u in ons inkoopbeleid

   

 • Ik wil graag in aanmerking komen voor een zorgovereenkomst verloskunde met max-max tarieven. Wat moet ik hiervoor doen?

  U kunt alleen in aanmerking komen voor deze tariefafspraken als het over innovatieve zorgverlening gaat binnen de Verloskunde. U kunt een e-mail sturen voor 1 oktober 2020. ONVZ kijkt dan of er sprake is van kostenefficiƫnt werken, verbetering van zorg en/of klantbeleving en voorkomen van duurdere zorg.

 • Ik heb geen vragenlijst voor kraamzorg ontvangen. Wanneer kan ik deze verwachten?

  ONVZ maakt voor 2021 geen gebruik meer van vragenlijsten. Als u via VRZ Zorginkoop afgelopen jaren een zorgovereenkomst had met ONVZ, dan kunt u een overeenkomst voor 2021 medio augustus via VECOZO verwachten.

 • Ik heb een zorgovereenkomst ontvangen. Voor wanneer moet ik deze tekenen?

  Op 1 november 2020 sluit ONVZ de zorgcontractering voor 2021. Dit betekent dat u de zorgovereenkomst voor die datum moet tekenen. Wanneer u de overeenkomst per e-mail heeft ontvangen, moet u deze ook voor 1 november getekend terugsturen, tenzij dit anders staat aangegeven.

 • Ik heb mijn zorgovereenkomst niet binnen de termijn getekend. Kom ik nog in aanmerking voor een zorgovereenkomst 2021?

  Dit wordt per zorgaanbieder beoordeeld. U kunt een e-mail sturen met uitleg waarom u niet tijdig heeft getekend/gereageerd. Let op: ONVZ contracteert niet met terugwerkende kracht.

Heeft u nog vragen?
We staan voor u klaar

 

Meer contactopties

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.