• Zeer ruime vergoedingen
 • Advies van ZorgConsulent
 • Klantwaardering 8,2

Inkoop geestelijke gezondheidszorg

 

Verzenden overeenkomsten 2022

Door de invoering van het Zorgprestatiemodel worden de overeenkomsten ggz 2022 later verstuurd dan vermeld in ons inkoopbeleid. De verwachting is dat de overeenkomsten medio oktober alsnog worden verzonden.

Aangepast zorginkoopbeleid 2022

In ons inkoopbeleid ggz 2022 staat dat ONVZ 1 juli 2021 aanpassingen van het zorginkoopbeleid zal publiceren. Op dit moment zijn er echter nog ontwikkelingen in het zorgveld waardoor publicatie hierna zal plaatsvinden. Uiterlijk 1 augustus volgt hier een update.

Update 30 juli 2021: de wijzigingen van het inkoopbeleid ggz 2022 vindt u onder de kop 'Wijzigingen per 1 augustus 2021' in de nieuwe gepubliceerde versie.

Algemene vragen

 • Hanteert ONVZ omzetplafonds voor vrijgevestigde praktijken?

  Nee, voor de vrijgevestigde praktijken hanteren wij geen omzetplafonds.

 • Hanteert ONVZ omzetplafonds voor instellingen?

  Voor instellingen kan er een omzetplafond worden gehanteerd. Dit wordt per instelling nader bekeken.

 • Wat heb ik nodig om een overeenkomst te sluiten?

  Voor de inkoop van ggz gebruiken wij het Vecozo-inkoopportaal. Voor het inloggen op dit portaal heeft u een geldig persoonlijk certificaat nodig met de juiste autorisatie. Bent u nog niet in het bezit van een certificaat of autorisatie bij Vecozo? Vraag dit op tijd aan bij Vecozo. Houd er rekening mee dat het verwerken van een aanvraag zo'n 5 werkdagen kost.

 • Ik heb mijn zorgovereenkomst niet binnen de termijn getekend. Kom ik nog in aanmerking voor een zorgovereenkomst?

  Dit wordt per zorgaanbieder beoordeeld. U kunt een e-mail sturen met uitleg waarom u niet op tijd heeft getekend/gereageerd. Let op: ONVZ contracteert niet met terugwerkende kracht.

 • Als ik geen overeenkomst sluit met ONVZ, wat zijn dan de gevolgen voor de vergoeding?

  Vanaf 2021 krijgt uw cliënt een lagere vergoeding. De maximale vergoedingen vindt u op onze pagina Maximale vergoedingen.

   

 • Wat gebeurt er als een prestatie/dbc doorloopt in het volgende jaar?

  Als u in een bepaald jaar een prestatie/dbc start voor een cliënt en de behandeling loopt door in het volgende jaar, dan gebeurt dit volgens de afspraken die zijn gemaakt in het jaar waarin de prestatie/dbc start. Op het moment dat het traject eindigt, declareert u de prestatie tegen het tarief dat is afgesproken in het jaar waarin de prestatie/dbc is geopend.

  Door de invoering van het Zorgprestatiemodel in 2022 worden alle prestaties en dbc's op 31 december 2021 afgesloten.

 • Waar kan ik het zorginkoopbeleid 2020 vinden?

  Tot en met 2020 kocht ONVZ de zorg in via VRZ Zorginkoop. Voor meer informatie over de inkoop tot en met 2020 gaat u naar VRZ Zorginkoop.

Vragen 2021

 • Ik ben een nieuwe vrijgevestigde zorgaanbieder. Hoe vraag ik een zorgovereenkomst 2021 aan?

  U kunt een e-mail sturen onder vermelding van uw AGB-code en welke overeenkomst u wilt aanvragen. Bij akkoord gaat uw zorgovereenkomst per de eerste van de maand opvolgend aan uw aanvraag in.

 • Mogen vrijgevestigde zorgaanbieders medebehandelaren inzetten in 2021?

  Ja, bij de behandeling mag de regiebehandelaar beperkt medebehandelaren inzetten. De behandeltijd door medebehandelaren is maximaal 20% van de totale geregistreerde tijd binnen de prestatie. Het moet hierbij wel gaan om medebehandelaren met een beroep dat is opgenomen in de dbc-beroepentabel voor de ggz.

Vragen 2022

 • Wanneer kan ik mij aanmelden voor een overeenkomst 2022?

  Als uw praktijk/instelling aan alle criteria uit ons inkoopbeleid GGZ 2022 voldoet, kunt een aanvraag sturen per e-mail vanaf 1 juli 2021. Dit geeft u de mogelijkheid het definitieve inkoopbeleid te lezen.

 • Ik ben een nieuwe vrijgevestigde zorgaanbieder. Hoe vraag ik een zorgovereenkomst 2022 aan?

  U kunt een e-mail sturen onder vermelding van uw agb-code en welke overeenkomst u wilt aanvragen. Voor een overeenkomst 2022 moet u de aanvraag doen voor 1 oktober 2021. Doet u de aanvraag na die datum, dan gaat uw overeenkomst bij akkoord per 1 januari 2023 in.

 • Ik ben een nieuwe ggz-instelling. Hoe vraag ik een zorgovereenkomst 2022 aan?

  U kunt een e-mail sturen onder vermelding van uw agb-code. Doet u dit voor 1 oktober 2021, dan gaat uw overeenkomst bij akkoord per 1 januari 2022 in. Doet u de aanvraag na 1 oktober 2021, dan gaat uw overeenkomst bij akkoord per 1 januari 2023 in.

 • Mogen vrijgevestigde zorgaanbieders medebehandelaren inzetten in 2022?

  Ja, bij de behandeling mag de regiebehandelaar beperkt medebehandelaren inzetten. ONVZ volgt hierin het Kwaliteitsstatuut.

Heeft u nog vragen?
We staan voor u klaar

 

Meer contactopties

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.