ONVZ

Fysiotherapie

Gun jezelf uitstekende dekking voor fysiotherapie

Heeft u lichamelijke klachten bij het bewegen of door een verkeerde houding? Dan is het soms nodig om een fysiotherapeut te bezoeken. En wist u dat u als ONVZ verzekerde ook zelf aan de slag kunt gaan met de app Fysiochecknu, om te voorkomen dat lichte klachten verergeren? Op deze pagina leest u meer informatie over fysiotherapie bij ONVZ.

Voorkomen is beter dan genezen

Heeft u beginnende klachten aan uw nek, rug of schouders? Ga dan zelf aan de slag met een persoonlijk oefenprogramma in de zelfhulp app Fysiochecknu. De app staat daarnaast vol met handige tips en oefeningsvideo’s, ontwikkeld door fysiotherapeuten. U kunt gratis gebruikmaken van de app, als u een basisverzekering heeft bij ONVZ.

 

Op een smartphone wordt getoond hoe de Fysiochecknu app werkt

 

Ontdek Fysiochecknu

Fysiotherapie in de basisverzekering

De basisverzekering vergoedt fysiotherapie en oefentherapie voor verzekerden tot 18 jaar. Bent u ouder dan 18 jaar, dan wordt fysiotherapie in enkele gevallen vergoed. Op de vergoedingenpagina kunt u zien welke vergoeding hoort bij ONVZ Vrije Keuze of ONVZ Bewuste Keuze. Daarnaast kunt u een aanvullende verzekering afsluiten met een vergoeding voor fysiotherapie.

Aanvullende verzekeringen ONVZ Vrije Keuze

ONVZ Vrije Keuze biedt vier aanvullende zorgverzekeringen aan. In al deze verzekeringen zit een ruime vergoeding voor fysiotherapie:

Aanvullende zorgverzekeringen ONVZ Bewuste Keuze

ONVZ Bewuste Keuze biedt twee aanvullende zorgverzekeringen aan. In deze verzekeringen zit een vergoeding voor fysiotherapie:

 • Start: 3 behandelingen op locatie of online fysiotrajecten
 • Extra: 6 behandelingen op locatie of online fysiotrajecten

Is online fysio iets voor u? Bij Bewuste Keuze kunt u ervoor kiezen om uw consulten online te doen. Het hele traject voor uw klacht telt dan maar als 1 behandeling uit uw aanvullende verzekering.

Maak hiervoor via de app Fysiochecknu simpel en snel een afspraak met de online fysiotherapeut Hifysio. De intake is gratis. Op basis van uw klachten komt de fysiotherapeut tot een diagnose en een behandelplan.

Dit plan kan bestaan uit een persoonlijk oefenprogramma met meerdere oefeningen om van uw klacht af te komen. Hier gaat u dan een aantal weken zelf mee aan de slag. Met de fysiotherapeut stemt u af hoe vaak een online consult nodig is. Daarnaast kun u via de chat vragen stellen over uw oefenprogramma. 

Zo houdt u behandelingen over, die u voor andere klachten in kunt zetten.

Fysiotherapie na een ongeval

Houdt u klachten na een ongeval en heeft u fysiotherapie nodig? Dan is het fijn dat de aanvullende verzekeringen ONVZ Bewuste Keuze Start en Extra 14 behandelingen fysiotherapie vergoeden. Er gelden wel een aantal voorwaarden om gebruik te kunnen maken van deze vergoeding. Eén van die voorwaarden is het vooraf vragen van toestemming voor de behandelingen. Dat doet u met het aanvraagformulier fysiotherapie na een ongeval.

Werkfit: 3 extra fysiobehandelingen

Sluit u een basisverzekering bij ONVZ af via het collectief bij uw werkgever of organisatie? En biedt dat collectief Werkfit aan? Dan vergoeden we vanuit Werkfit nog eens 3 extra behandelingen.

Fysio stapelen

Bij ONVZ kunt u fysio vergoedingen stapelen. Hieronder ziet u hoe dat werkt.

Fysio stapelen ONVZ

Voor ONVZ Vrije Keuze

Fysio stapelen ONVZ Bewuste Keuze

Voor ONVZ Bewuste Keuze

Antwoorden op al uw vragen over fysiotherapie

Wordt fysiotherapie vergoed, heb ik een verwijzing nodig en wie bepaalt hoe lang en hoe vaak ik fysiotherapie nodig heb? In vijf video’s geeft onze medewerker Charlotte antwoord op de meestgestelde vragen over fysiotherapie.

 

Goed om te weten

 • Houdt u klachten na een ongeval en heeft u fysiotherapie nodig? Dan is het fijn dat de aanvullende verzekeringen ONVZ Bewuste Keuze  Start en Extra in dat geval 14 behandelingen fysiotherapie vergoedt. Er gelden wel een aantal voorwaarden om gebruik te kunnen maken van deze vergoeding. Eén van die voorwaarden is het vooraf vragen van toestemming voor de behandeling. Dat doet u met het aanvraagformulier fysiotherapie na een ongeval.

  Waar stuurt u de aanvraag naartoe?

  Naar ONVZ, via het uploadformulier of per post.

 • Heeft u ONVZ Vrije Keuze?
  Dan kan er voor fysiotherapie uit de aanvullende verzekering een maximale vergoeding gelden als uw zorgverlener niet gecontracteerd is. Wij contracteren de meeste zorgverleners. Gaat u toch naar een zorgverlener zonder contract? Dan gelden onze Maximale vergoedingen ONVZ Vrije Keuze.

   

  Heeft u ONVZ Bewuste Keuze?
  Dan geldt er een maximale vergoeding als uw zorgverlener niet gecontracteerd is. Maar wij contracteren de meeste zorgverleners. Gaat u toch naar een zorgverlener zonder contract? Dan gelden onze Maximale vergoedingen ONVZ Bewuste Keuze.

Contact

Heeft u nog vragen? Wij zijn er voor u

Document uploaden

Deel makkelijk een document met ons

Uploaden
Meer contactopties