ONVZ

Fysiotherapie

Gun jezelf uitstekende dekking voor fysiotherapie

Heeft u lichamelijke klachten bij het bewegen of door een verkeerde houding? Dan is het soms nodig om een fysiotherapeut te bezoeken. En wist u dat u als ONVZ verzekerde ook zelf aan de slag kunt gaan met de app Fysiochecknu, om te voorkomen dat lichte klachten verergeren? Op deze pagina leest u meer informatie over fysiotherapie bij ONVZ.

Voorkomen is beter dan genezen

Heeft u beginnende klachten aan uw nek, rug of schouders? Ga dan zelf aan de slag met een persoonlijk oefenprogramma in de zelfhulp app Fysiochecknu. De app staat daarnaast vol met handige tips en oefeningsvideo’s, ontwikkeld door fysiotherapeuten. U kunt gratis gebruikmaken van de app, als u een basisverzekering heeft bij ONVZ.

 

Op een smartphone wordt getoond hoe de Fysiochecknu app werkt

 

Ontdek Fysiochecknu

Fysiotherapie in de basisverzekering

De basisverzekering vergoedt fysiotherapie en oefentherapie voor verzekerden tot 18 jaar. Bent u ouder dan 18 jaar, dan wordt fysiotherapie in enkele gevallen vergoed. Op de vergoedingenpagina kunt u zien welke vergoeding hoort bij ONVZ Vrije Keuze of ONVZ Bewuste Keuze. Daarnaast kunt u een aanvullende verzekering afsluiten met een vergoeding voor fysiotherapie.

Aanvullende verzekeringen ONVZ Vrije Keuze

ONVZ Vrije Keuze biedt vier aanvullende zorgverzekeringen aan. In al deze verzekeringen zit een ruime vergoeding voor fysiotherapie:

Aanvullende zorgverzekeringen ONVZ Bewuste Keuze

ONVZ Bewuste Keuze biedt twee aanvullende zorgverzekeringen aan. In deze verzekeringen zit een vergoeding voor fysiotherapie:

 

Online behandelen óf op locatie

Maak via de app Fysiochecknu simpel en snel een afspraak met de fysiotherapeut. Op basis van uw klachten komt de fysiotherapeut tot een diagnose en een behandelplan. Dit kan bestaan uit een persoonlijk oefenprogramma. Een oefenprogramma bestaat uit meerdere oefeningen om van uw klacht af te komen, die u uitvoert gedurende meerdere weken. Hiermee gaat u zelf aan de slag. U stemt samen met de fysiotherapeut af hoe vaak een online consult nodig is. Daarnaast kun u via chat contact hebben met de fysiotherapeut bij vragen over uw oefenprogramma. Dit gehele traject, van A tot Z, tellen we als één behandeling in uw verzekering.

Werkfit: 3 extra fysiobehandelingen

Sluit u een basisverzekering bij ONVZ af via het collectief bij uw werkgever of organisatie? En biedt dat collectief Werkfit aan? Dan vergoeden we vanuit Werkfit nog eens 3 extra behandelingen.

Fysio stapelen ONVZ

Voor ONVZ Vrije Keuze

Fysio stapelen ONVZ Bewuste Keuze

Voor ONVZ Bewuste Keuze

Antwoorden op al uw vragen over fysiotherapie

Wordt fysiotherapie vergoed, heb ik een verwijzing nodig en wie bepaalt hoe lang en hoe vaak ik fysiotherapie nodig heb? In vijf video’s geeft onze medewerker Charlotte antwoord op de meestgestelde vragen over fysiotherapie.

 

Goed om te weten

 • Een ongeluk zit altijd in een klein hoekje. Houdt u klachten na een ongeval en heeft u fysio nodig? Dan is het fijn dat ONVZ Bewuste Keuze in dat geval 14 fysiobehandelingen na een ongeval vergoedt. Er gelden wel een aantal voorwaarden om gebruik te kunnen maken van deze vergoeding.

   

   

 • Heeft u ONVZ Vrije Keuze?
  Dan kan er voor fysiotherapie uit de aanvullende verzekering een maximale vergoeding gelden als uw zorgverlener niet gecontracteerd is. Wij contracteren de meeste zorgverleners. Gaat u toch naar een zorgverlener zonder contract? Dan gelden onze Maximale vergoedingen ONVZ Vrije Keuze.

   

  Heeft u ONVZ Bewuste Keuze?
  Dan geldt er een maximale vergoeding als uw zorgverlener niet gecontracteerd is. Maar wij contracteren de meeste zorgverleners. Gaat u toch naar een zorgverlener zonder contract? Dan gelden onze Maximale vergoedingen ONVZ Bewuste Keuze.

Contact

Heeft u nog vragen? Wij zijn er voor u

Live chat

Ma t/m vr: 8.00 – 20.00 uur

Stel een vraag

Telefoon

Ma t/m vr: 8.30 - 18.00 uur

030 639 62 22
Meer contactopties