• Eersteklas Zorgverzekering
 • Snel geholpen door ZorgConsulent
 • Klantwaardering 8,3

Fysieke gezondheid

Hebben uw medewerkers te maken met fysieke klachten? Bijvoorbeeld door zittend werk of juist zwaar tillen? Dan bieden onze interventies op het gebied van fysieke gezondheid uitkomst.

Een juiste werkhouding is ontzettend belangrijk voor onze gezondheid. Zowel bij zittend, als bij staand werk. Op kantoor kun je medewerkers makkelijker helpen bij het inrichten van hun werkplek, maar hoe doe je dat als zij thuiswerken? En wat als medewerkers andere fysieke klachten hebben? Bekijk eens onze interventies op het gebied van fysieke gezondheid.

HC Health

 • HelloFysio: Eerste hulp bij fysieke klachten

  Worstelen uw medewerkers met fysieke klachten, bijvoorbeeld door zittend werk of zwaar tillen?

  Stap 1: zelfhulp module

  De kennisbank van HC Health bestaat uit praktische en wetenschappelijk onderbouwde informatie over meer dan 125 klachten. 1.000 video-oefeningen, tips en instructie video’s. Hiermee ondersteunen we uw medewerkers in het zetten van de eerste stap richting herstel. 

  Stap 2: online begeleiding

  Werken op afstand vraagt om goede zorg op afstand. Wanneer begeleiding gewenst is, staan onze bedrijfsfysiotherapeuten binnen 4 uur paraat voor een online of offline intake. Tijdens deze intake voeren we een ‘evidence based screening’ uit om te achterhalen of coaching op afstand de juiste oplossing is. Naar aanleiding van de resultaten wordt een persoonlijk plan opgesteld, dat aangeboden wordt via de HelloFysio-app. Dit plan bestaat onder meer uit video’s, oefeningen en tips die de medewerker volgens een planning kan uitvoeren. Zo kan de medewerker onder toeziend oog direct aan de slag met herstel. 

  Stap 3: bedrijfsfysiotherapie op locatie

  Met bedrijfsfysiotherapie op locatie staat er altijd een persoonlijke fysiotherapeut klaar voor preventie en curatie.  

   

  Deze dienst wordt aangeboden door: HC Health.


 • HelloLive: Webinars over vitaal thuiswerken

  Op het platform HelloLive kunnen medewerkers op bijna elk moment van de dag verschillende webinars en virtuele trainingen volgen. Arbeidsfysiotherapeuten en gecertificeerde trainers staan dagelijks klaar met wisselende content. We houden het efficiënt door in korte tijd, 15 a 30 minuten, de medewerkers te voorzien van leerzame en interessante informatie.  

   

  Deze dienst wordt aangeboden door: HC Health.

 • HelloThuiswerken: vitaal thuiswerken en werkplekinrichting

  Een juiste inrichting van onder andere de bureaustoel, bureau en beeldscherm zijn cruciaal voor een gezonde en duurzame werkhouding. Maar hoe helpt u uw medewerkers hierbij, nu we steeds meer thuiswerken? HelloThuiswerken staat voor u klaar.

  Stap 1: Zelfhulpmodule voor een optimale werkplek

  De werkplekadvies instructievideo┬┤s helpen de medewerker bij het instellen van de werkplek voor zowel een desktop, laptop als tablet. 

  Stap 2: Onlinewerkplekadvies

  Komt de medewerker er zelf niet uit? Onze gecertificeerde bedrijfsfysiotherapeuten staan binnen 4 uur virtueel paraat met doelgericht werkplekadvies!

  Stap 3: Werkplekadvies thuis of op kantoor

  Liever een werkplekadvies on-site? Dat kan ook. Wij doen dit landelijk aan huis of op kantoor.  

   

  Deze dienst wordt aangeboden door: HC Health.

TIGRA

 • Fysiek fitcheck

  De Fysiek fitcheck maakt het mogelijk om een werknemer die kampt met fysieke klachten laagdrempelig en zonder wachttijd te laten ‘screenen’ door een adviseur Arbeid & Gezondheid. Met deze dienst wordt een snelle, gedegen en op maat gerichte interventie mogelijk. Verzuim of mogelijke uitval door fysieke klachten wordt hiermee tegengegaan. Tijdens dit telefonische consult wordt gekeken welke vervolginterventies wenselijk zijn.

  Door het aanbieden van de Fysiek fitcheck:

  • Pak je (mogelijk) verzuim snel aan
  • Verlaag je de verzuimkosten
  • Voorkom je (langdurig) verzuim.

   

  Deze dienst wordt aangeboden door: TIGRA.


 • Ergocoach opleiding

  Een eigen expert binnen jouw bedrijf. Dat krijg je door eigen werknemers op te leiden tot ergocoach. Een ergocoach leert hoe hij/zij de collega’s kan coachen en begeleiden bij hun werkzaamheden.

  Met het aanbieden van een Ergocoach opleiding:

  • Leren werknemers wat de juiste houdingen zijn bij het zitten, tillen, dragen, duwen.
  • Krijgen ze inzicht in de gevolgen van (werk)stress.
  • Heb je een eigen expert in huis, die collega’s aanspoort tot een goede houding.


  Deze dienst wordt aangeboden door: TIGRA.

 • Gedragsmatige Fysieke Training

  De Gedragsmatige Fysieke Training (GFT) duurt 6 - 12 weken en is geschikt voor werknemers met fysieke klachten die langer dan 6 weken verzuimen of die terugkerende klachten hebben. Binnen de GFT standaard zijn thema’s als: ‘optimale belastbaarheid in relatie tot de klachten’ en ‘zelf invloed uitoefenen op klachten’ erg belangrijk. We zetten een stip op de horizon en werken daar stapsgewijs naartoe. We richten ons hierbij niet op de klachten zelf, maar op het verbeteren van jouw dagelijkse werkzaamheden. TIGRA GFT is een unieke aanpak gericht op snelle werkhervatting. Voorafgaand is altijd een Intake nodig.

  De Gedragsmatige fysieke training is ook inzetbaar voor werknemers met doorgemaakte COVID-19 die na behandeling in reguliere zorg begeleiding nodig hebben in de opbouw naar (eigen) werk.

  Deze dienst wordt aangeboden door: TIGRA.

 • Multidisciplinair traject

  In dit traject wordt van twee kanten naar een probleem gekeken. Met het Multidisciplinair programma (MD-traject) wordt jouw werknemer begeleid door een TIGRA trainer én een psycholoog. Samen zullen zij de training vormgeven en jouw verzuimde werknemer begeleiden in een terugkeer op de werkvloer. De doorlooptijd bedraagt 6 – 12 werken. Voorafgaand is altijd een Intake nodig.

  Deze dienst wordt aangeboden door: TIGRA.

 • Voorlichting en training dynamisch werken

  Dynamisch werken is het bewust kiezen van herstelmomenten tussen de werkzaamheden door. Tijdens de Voorlichting & training dynamisch werken wordt de kennis en bewustwording vergroot van dit onderwerp. In de training ligt het accent op de praktische toepasbaarheid van de theorie. Onze adviseur geeft praktische tips en helpt bij het implementeren van dynamisch werken bij werknemers. 


  Deze dienst wordt aangeboden door: TIGRA.

 • Voorlichting en training fysieke belasting

  De Voorlichting en training fysieke belasting is gericht op het voorkomen van verzuim en het voorkomen van fysieke klachten veroorzaakt door (verkeerde) belasting tijdens de werkzaamheden. Tevens is het gericht op het vergroten van kennis, bewustwording en het tijdig herkennen van werkgerelateerde klachten. Er is een voorlichting en training ‘Omgaan met fysieke belasting’ en ‘Omgaan met beeldschermwerk’. Beide voorlichtingen zijn op dezelfde wijze opgebouwd.

  Met het aanbieden van een Voorlichting en training:

  • Krijgen werknemers een interactieve voorlichting rondom hun werkplek.
  • Vergroot je de kennis en bewustwording binnen je bedrijf.
  • Krijg je altijd een op maat gemaakte voorlichting, afgestemd op jouw bedrijf.


  Deze dienst wordt aangeboden door: TIGRA.

 • Webinar dynamisch thuiswerken

  Een webinar is een online cursus die groepsgewijs wordt aangeboden. Het doel is de risicofactoren van het thuiswerken te leren (her)kennen, het voorkomen van en/of het leren omgaan met klachten. Tijdens de webinar krijg je werknemers handige tools en slimme adviezen en leren ze een goede thuiswerkplek te creëren. Ook de meest voorkomende valkuilen van thuiswerken komen aan bod. Online vragen stellen en advies ontvangen behoren tot de mogelijkheden.

  Met het aanbieden van een webinar:

  • Geef je werknemers ene interactieve online cursus.
  • Kun je alle werknemers bereiken, ook in het buitenland.
  • Kun je werknemers tegelijk van dezelfde inhoudelijke informatie voorzien.


  Deze dienst wordt aangeboden door: TIGRA.

 • Multidisciplinair traject

  Tijdens een Werkplekonderzoek kijkt onze adviseur naar de huidige werk(plek)situatie van jouw werknemer en hoe deze te verbeteren is. De adviseur kijkt naar de houding en de instellingen van de werkplek. De balans van de belasting van het werk en wat de werknemer aankan, wordt hierbij ook in kaart gebracht. Er wordt een uitgebreid rapport gemaakt welke ingezet kan worden als verdieping van de RI&E. Het onderzoek wordt door de arbeidsinspectie erkent. Wij bieden drie type werkplekonderzoeken aan:

  • Werkplekonderzoek beeldscherm;
  • Werkplekonderzoek chauffeur;
  • Werkplekonderzoek fysiek.

  Met het aanbieden van een Werkplekonderzoek:

  • Voorkom je dat je werknemer verzuimt door een foutieve instelling van de werkplek.
  • Wordt er gekeken naar het gedrag van je werknemer op de werkplek.
  • Ontvang je een rapport dat kan dienen als verdieping op de RI&E.


  Deze dienst wordt aangeboden door: TIGRA.

Even sparren? Bel de Werkgeversdesk

Wilt u meer weten over ons Gezondheidsnetwerk en wat we voor uw bedrijf kunnen betekenen? Neem contact op met uw accountmanager of de ONVZ Werkgeversdesk. De Werkgeversdesk is bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur op telefoonnummer 030 639 62 66 of stuur een e-mail naar werkgeversdesk@onvz.nl.

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.