• Eersteklas Zorgverzekering
 • Snel geholpen door ZorgConsulent
 • Klantwaardering 8,3

Leefstijl

Kan uw medewerker hulp gebruiken om zijn of haar leefstijl te veranderen? Of juist om de huidige leefstijl te behouden? Kijk dan eens naar onderstaande interventies. 

Het aanpassen van onze leefstijl en het gedrag dat daarbij hoort is niet eenvoudig. En ook het vasthouden aan een (nieuwe) leefstijl kan lastig zijn. Onderstaande interventies zijn er om u en uw medewerkers daarbij te helpen.

BeauAvis

 • Bedrijfsmaatschappelijk werk

  Bedrijfsmaatschappelijk werk is inzetbaar bij:

  • werkgerelateerde problematiek
  • moeite met het stellen van grenzen (assertiviteit)
  • problemen met communiceren
  • gebrek aan sociale vaardigheden
  • stressklachten/burn-outklachten
  • ingrijpende gebeurtenis in privéomgeving
  • traumatische ervaring

  Samen met de werknemer richt de Consultant Coach zich op de vraag wat er bij de werknemer precies blokkeert. De duur van een gemiddeld traject is 3 maanden.

   

  Deze dienst wordt aangeboden door: BeauAvis

 • Sociale, Juridische en FinanciĆ«le begeleiding

  Een deel van de medewerkers krijgt te maken met zaken waardoor zij hun regelvermogen verliezen, waarbij de oorzaak niet direct ligt in fysieke of ernstig psychische belemmeringen. Vaak is de oorzaak te vinden in de privéomgeving, waarbij financiële problemen vaak een onderdeel zijn. Dit kan onder meer resulteren in verminderd functioneren, ziekteverzuim en belemmeringen bij re-integratie.

  U kunt hierbij denken aan:

  • Sociale problemen: ziekte in thuissituatie (problematiek bij aanvraag CIZ en Wmo ), woonproblematiek, kinderopvang, verslaving
  • Juridische problemen: echtscheiding, alimentatie, omgangsproblematiek
  • Financiële problemen: loonbeslagen, schulden, dreigende afsluiting/uitzetting

  De SJF-consultant van BeauAvis pakt de problematiek samen met de werknemer in zijn geheel op, zet de zaken weer op de rit en zorgt ervoor dat de situatie hanteerbaar wordt.

   

  Deze dienst wordt aangeboden door: BeauAvis

HC Health

 • HelloEnergy: voor een goede energiebalans

  Hoe zorg je ervoor dat je genoeg energie hebt om productief en positief de dag door te komen, zowel thuis als op het werk? HelloEnergy van HC Health biedt uitkomst.

  Stap 1: Inzicht in persoonlijke energiebalans

  Op basis van een online vragenlijst (de Energy check) krijgen medewerkers inzicht in hun persoonlijke energiebalans. Het profiel geeft weer hoe iemand scoort op zijn of haar fysieke, mentale, emotionele en spirituele energie. HelloEnergy biedt betrouwbare informatie én oefeningen, die aanzetten tot persoonlijk leiderschap en daadwerkelijke gedragsverandering. 


  Stap 2: Online coaching

  Waar nodig kan de werknemer een beroep doen op een Energycoach. Met de Energycoach staat er altijd online een professional voor je klaar. Onze coach geeft praktische tips die eenvoudig en haalbaar zijn. Zo worden gezonde gewoontes aangeleerd, die helpen om de dag energiek te beleven, zowel thuis als op het werk 


  Stap 3: Coaching op locatie

  Met een coach op locatie staat er altijd een vaste professional voor je klaar. Deze kent de werkplek, de cultuur en de werkomstandigheden. Vanwege de aanwezigheid op locatie vervult de coach zowel een preventieve als curatieve rol in het optimaliseren van de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. 

   

  Deze dienst wordt aangeboden door: HC Health.

 • HelloFit: inspanning en ontspanning voor thuis en op het werk

  Stap 1: Video’s on demand

  In de zelfhulpmodule van HelloFit kunnen medewerkers zelfstandig aan de slag met in- en ontspanning. Video’s voor uiteenlopende doelgroepen en niveau’s zijn hier beschikbaar. Workouts die aan bod komen zijn onder andere energizers, full-body workouts, cardio training, yoga en mindfulness.  


  Stap 2: Online 1 op 1 en team Energizers

  Gediplomeerde coaches staan paraat voor het begeleiden en motiveren van medewerkers. Zowel 1 op 1 en/ of voor Teams. Energizers zijn in te zetten tijdens meetings, als dagstart of als energieke break tijdens een lange vergadersessie.  


  Stap 3: live lessen online en/of op locatie 

  Wekelijks kunnen meerdere trainingen worden georganiseerd voor verschillende niveaus. Bootcamp, bedrijfsfitness, hardlopen, kickboxen, yoga, office gym en mindfulness vallen onder andere onder de mogelijkheden.  

   

  Deze dienst wordt aangeboden door: HC Health.

 • HelloHabit+: microlearning voor een vitaal leven

  Wil jij ook dat jouw medewerkers zich fitter en meer in balans voelen? Ontdek dan onze dienst HelloHabit+! In deze tijd des te belangrijker dat je medewerkers zo vitaal mogelijk blijven en daar helpen wij graag bij. Medewerkers ontvengen wekelijks een micro-learningvideo over gezonde gewoontes van HC Health oprichter Rogier van Hoorn. 

   

  Deze dienst wordt aangeboden door: HC Health.

&niped

 • De Persoonlijke Gezondheidscheck

  De Persoonlijke Gezondheidscheck van &niped is een betrouwbaar instrument om de fysieke, mentale en emotionele gezondheid van jouw organisatie inzichtelijk te maken. Zo kan jouw organisatie na deze (nul)meting integraal en effectief sturing geven op duurzaam inzetbare medewerkers. Met de Persoonlijke Gezondheidscheck voldoe je ook meteen aan de wettelijke PMO/PAGO-verplichting. 

  • Medewerkers gaan zelf aan de slag met een online vragenlijst en fysieke tests
  • Medewerkers ontvangen een rapport met persoonlijk advies op het gebied van gezondheid en vitaliteit
  • Als organisatie ontvang je een groepsrapportage die de gezondheidsrisico’s weergeeft en welke risico’s deze hebben op het verzuim en de productiviteit binnen de organisatie

   

  Deze dienst wordt aangeboden door: &niped

TIGRA

 • E-learning

  In onze e-learning ‘Optimaal presteren op jouw werkplek’  leer je meer over jouw ideale werkplek. Hoe goede gewoontes kunnen bijdragen aan je fitter voelen, verhoogde werkprestaties en het voorkomen van lichamelijke klachten. De e-learning is een individueel programma waarin diverse onderdelen van ‘jouw ideale werkplek’ aan bod komen. De e-learning is gericht op beeldschermwerk. Inhoudelijk gaat de e-learning in op een werkomgeving op kantoor. Voor thuiswerkers hebben we een aparte e-learning genaamd Dynamisch thuiswerken.

  Door het aanbieden van een e-learning:

  • Kunnen werknemers zelf kiezen wanneer zij kennis willen opdoen.
  • Krijgt met advies m.b.t. werkhouding, meubilair en werkwijze.
  • Worden klachten door een verkeerde werkhouding of werkwijze voorkomen.

   

  Deze dienst wordt aangeboden door: TIGRA.

 • Inzetpraat

  Inzetpraat is dé training voor leidinggevenden waarbij zij op een laagdrempelige manier leren hoe ze het inzetbaarheidsgesprek met hun werknemers kunnen voeren. Het doel van deze training is om leidinggevenden een leidraad te geven voor het houden van een effectief gesprek met als basis het Huis van Werkvermogen. Hoe breng je het ‘moeilijke’ onderwerp duurzame inzetbaarheid ter sprake?

  Met het aanbieden van de training Inzetpraat:

  • Train je leidinggevenden om een goede inzetbaarheidsgesprek te voeren
  • Krijg je aandacht binnen je bedrijf voor duurzame inzetbaarheid
  • Leren ze diverse gesprekstechnieken.

  Deze dienst wordt aangeboden door: TIGRA.

 • Preventief Medisch Onderzoek

  Een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) is een uitgebreid onderzoek op het gebied van gezondheid en werk. Er worden medische zaken meegenomen, maar er is ook aandacht voor aspecten als werksfeer, stress en lichamelijke belasting. Het PMO bestaat uit (leefstijl)vragenlijsten, fysieke testen en een doelformuleringsgesprek. Geen bedrijf is hetzelfde, dus een Preventief Medisch Onderzoek is altijd maatwerk. We sluiten samen de inhoud aan op de werkomstandigheden en de cultuur van jouw organisatie.

  Terugkoppeling van de resultaten gaat via het unieke en interactieve NES Dashboard. Dit dashboard laat je precies zien wat goed gaat en aan welke knoppen je kunt draaien om te verbeteren binnen de organisatie. Zo is het PMO een hele goede tool om de gezondheid van werknemers te verbeteren, zodat ze tot aan hun pensioen fluitend naar hun werk gaan. Een Preventief Medisch Onderzoek en een Health Check is hetzelfde. Alleen de benaming is anders.

  Met het aanbieden van een PMO:

  • Breng je gezondheidsklachten van werknemers in beeld.
  • Kom je erachter of eventuele gezondheidsklachten werk gerelateerd zijn.
  • Voorkom je langdurig verzuim van je werknemers.
  • Kom je erachter hoe productief je werknemers zijn.
  • Geef je aandacht aan de werknemers, zij zien het als een soort cadeau.

   

  Deze dienst wordt aangeboden door: TIGRA.

Even sparren? Bel de Werkgeversdesk

Wilt u meer weten over ons Gezondheidsnetwerk en wat we voor uw bedrijf kunnen betekenen? Neem contact op met uw accountmanager of de ONVZ Werkgeversdesk. De Werkgeversdesk is bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur op telefoonnummer 030 639 62 66 of stuur een e-mail naar werkgeversdesk@onvz.nl.

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.