Ondersteuning van uw gezondheidsbeleid

Werkfit: gratis aanvullende dekkingen voor uw medewerkers

Gelukkige en fitte medewerkers presteren beter en vallen minder vaak uit. Daarom krijgen collectief verzekerde medewerkers bij onze basisverzekering gratis Werkfit. Het maakt daarbij niet uit of zij kiezen voor ONVZ Vrije Keuze of ONVZ Bewuste Keuze. Met Werkfit kunnen uw medewerkers kosteloos gebruik maken van extra zorg en oplossingen zodat zij beter in hun vel zitten en stress voorkomen. Zo houden we samen uw mensen gelukkig, fit én productief.

Ontdek de vergoedingen van Werkfit

 • Om gezond en fit te blijven is het devies: meten is weten. Weten uw medewerkers hoe hoog hun cholesterol is of wat de oorzaken van stress zijn? Een preventieve gezondheidscheck is dan een goed begin. De check geeft uw medewerkers inzicht in hun persoonlijke (mentale) gezondheid, in eventuele gezondheidsrisico's en wat zij zelf kunnen doen om daarmee aan de slag te gaan. 

  Uw medewerkers kunnen kiezen uit een mentale en een lichamelijke gezondheidscheck. De mentale gezondheidscheck (Energiemeter van GRIP) is online en deze vergoeden we volledig. De lichamelijke gezondheidscheck kan zowel online als op locatie. Online vergoeden we de check up volledig. Een check-up op locatie kost ongeveer € 200. Vanuit Werkfit krijgt uw medewerker de helft van die kosten vergoed (max. € 100 en max. één keer per kalenderjaar).

  Meer lezen over gezondheidscheck
 • Vanuit Werkfit krijgen uw medewerkers drie (extra) behandelingen bij een (online) fysiotherapeut naar keuze. Dat is een heel fijne extra bij bijvoorbeeld blessures of werkgerelateerde fysieke klachten. Heeft uw medewerker een aanvullende verzekering? Dan komen deze behandelingen daar bovenop. 

 • Stress is één van de meest voorkomende oorzaken van verzuim. Medewerkers die het moeilijk vinden om hun grenzen aan te geven, een te hoge werkdruk ervaren of de balans tussen werk en privé lastig vinden lopen een verhoogd risico om uit te vallen. Vanuit Werkfit bieden wij uw medewerkers vier verschillende oplossingen aan, ter waarde van € 500 in totaal, waarmee zij hun stressklachten kunnen aanpakken. Zij kunnen kiezen uit:

  Online coachingstraject
  Voor veel mensen is het fijn om af en toe eens met een online coach te praten om werkstress te voorkomen of aan te pakken. Online coaching is laagdrempelig. Er is contact met een psycholoog via een videoverbinding. De aanpak is dus altijd op maat. Een online coachingstraject duurt gemiddeld drie uur. Dat is inclusief een intake van 30 minuten. De overige tijd wordt opgeknipt in stukjes, zodat er gedurende 1-2 maanden frequente contactmomenten van 20-30 minuten zijn. Een kort en snel traject dus, wat iemand doelgericht van zijn stressklachten afhelpt. Werkfit vergoedt een compleet online coachingstraject via HeyCoach.
  Meer lezen over online coaching

  Runningtherapie
  Running-therapie bestaat uit een aantal sessies waarin je met een therapeut de natuur ingaat om hard te lopen. Uw medewerker zoekt  zelf een gecertificeerd runningtherapeut die lid is van de BRTN (Beroepsvereniging RunningTherapie Nederland). Werkfit vergoedt maximaal € 500.
  Meer lezen over runningtherapie

  Individuele of groepscoaching
  Blijkt uit de mentale APK dat uw medewerker wel wat ondersteuning kan gebruiken bij het voorkomen van stress? Dan kunnen zij het budget van € 500 ook inzetten voor individuele of groepscoaching. Deze coaching wordt verzorgd door GRIP, de organisatie waar uw medewerker ook de mentale APK (Energiemeter) kan doen.

  Overgangsklachten aanpakken
  Volgens onderzoek van het CBS en TNO ondervindt meer dan de helft van de vrouwen in de overgang ook hinder van klachten op de werkvloer. Ook bij u in het bedrijf hebben veel vrouwen dagelijks met overgangsklachten te maken. Speciaal voor vrouwen in de overgang bieden wij via onze partner ‘Ook leuke meisjes worden vijftig’ kosteloos het programma ‘Overgang en hormonen’ aan. Het programma is gebaseerd op jarenlange ervaring en wetenschappelijk onderzoek en is kosteloos te volgen door een medewerker met Werkfit.
  Meer lezen over het aanpakken van overgangsklachten  

 • In Werkfit zit nog meer zorg en zelfhulp. Zoals 250 euro vergoeding voor extra psychologische zorg. Hiermee kan uw medewerker 2 á 3 keer voor een consult terecht bij een psycholoog. Een en ander is afhankelijk van de duur van het consult en van het tarief dat de psycholoog rekent. Heeft uw medewerker een aanvullende verzekering met een dekking voor psychologische zorg? Dan komt deze vergoeding daar bovenop.

  Meer lezen over psychologische zorg
 • Voelt een bezoek aan een psycholoog, online coaching of runningtherapie als een te grote stap voor uw medewerker? Hij of zij kan ook eerst zelf aan de slag met de online zelfhulpmodules Werkstress, Lekker Slapen, Thuiswerken of Feedback en conflicthantering, van Mirro. Medewerkers met Werkfit kunnen hier gratis gebruik van maken.

  Meer lezen over Mirro

Goed om te weten: deze vergoedingen komen bovenop een eventuele vergoeding uit de aanvullende verzekering.

Bekijk alle regels en vergoedingen van Werkfit

Ook gebruikmaken van Werkfit?

Wilt u uw werknemers ook gratis Werkfit aanbieden? Dat kan met een collectieve zorgverzekering van ONVZ. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

De module Werkfit geldt alleen voor uw medewerkers die verzekerd zijn bij ONVZ. Niet voor eventuele meeverzekerden.

Zo ondersteunen wij uw gezondheidsbeleid

Wist u dat u als werkgever verplicht bent om iedere drie jaar een preventief medisch onderzoek aan te bieden aan uw werknemers? Dit doet u natuurlijk ook omdat u goed voor uw medewerkers zorgt.

Wilt u een dergelijk onderzoek aan al uw medewerkers aanbieden? Neem dan contact op met uw accountmanager. Die kan dit voor u aanvragen bij één van onze partners uit het gezondheidsnetwerk. 

Met Werkfit helpen wij uw medewerkers om gezond en fit te blijven. Bent u benieuwd wat als u als werkgever kunt doen om hun vitaliteit te vergroten? Raak direct geïnspireerd op de pagina over Gezondheidsnetwerkpartners.

Contact

Heeft u nog vragen? Wij zijn er voor u

Document uploaden

Deel makkelijk een document met ons

Uploaden
Meer contactopties