• Eersteklas Zorgverzekering
  • Snel geholpen door ZorgConsulent
  • Klantwaardering 8,2

Nederlandse Zorgautoriteit begint onderzoek naar zorgverleners die cadeaus beloven

4-12-2018 - Naar aanleiding van meldingen van ONVZ en VGZ start de Nederlandse Zorgautoriteit een onderzoek naar zorgaanbieders die patiënten lokken met cadeaus of geld als ze overstappen van zorgverzekeraar.

Hierover bericht RTL Nieuws. ONVZ zei eerder in RTL Nieuws dat zorggeld wordt gebruikt om kortingen te geven voor zorgverleners. "Cadeaus of kortingen geven is eigenlijk uit den boze. Dat zouden we niet moeten willen", stelde Friso de Jong van ONVZ. ONVZ is een organisatie zonder winstoogmerk. Transparantie en eerlijkheid staan bij ons dan ook hoog in het vaandel.

Aanleiding voor het onderzoek zijn advertenties waarin zorgaanbieders hun patiënten een smartphone of geld geven als zij kiezen voor een verzekeringspolis die gunstig uitpakt voor de zorgaanbieder. De NZa geeft aan dit 'zeer onwenselijk' te vinden omdat zij vindt dat 'mensen hun zorgpolis moeten kiezen op basis van de inhoud van de polis en de bijbehorende premie'. De NZa gaat onderzoeken of dit is toegestaan, en zal zo nodig ingrijpen.

Mochten de acties van zorgverleners wettelijk toegestaan zijn, dan zal de NZa met minister De Jonge in gesprek gaan 'om tot een oplossing te komen'.

Heeft u nog vragen?
Wij zijn er voor u

Meer contactopties

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.