Ons bedrijf

De wortels van ONVZ

Sinds 1933 zijn we een zorgverzekeraar zonder winstoogmerk.

Ruim 90 jaar zorg

ONVZ is in 1933 gestart als zorgverzekeraar en is dat ook altijd gebleven. Een bewuste keuze, want als organisatie zonder winstoogmerk is ons belangrijkste doel om mensen zo goed mogelijk te begeleiden naar de juiste zorg.

Vanuit Wit-Gele Kruis

Het begon allemaal in 1933. ONVZ werd toen opgericht als 'Onderlinge Nationale R.K. Verzekering tegen de kosten van Ziekenhuisverpleging en Operatie'. Ontstaan vanuit het katholieke Wit-Gele Kruis en met Utrecht als vestigingsplaats. In die begintijd verzekerden wij alleen de kosten van verpleging, operaties en ziekenvervoer.

In 1950 is onze naam gewijzigd in 'Onderlinge Nationale Verzekering tegen Ziekenhuiskosten (O.N.V.Z.)' en in 1990 werd het 'ONVZ Ziektekostenverzekeraar'. ONVZ verhuisde toen ook naar een andere plek in Midden-Nederland: naar Houten (aan De Molen), waar we nu nog steeds met veel plezier gehuisvest zijn. In 1999 veranderde onze naam in 'ONVZ Zorgverzekeraar', waarna wij in 2017 besloten om verder te gaan als 'ONVZ'.

Vereniging: geen winstoogmerk

Van oudsher is ONVZ een vereniging - een coöperatieve zorgverzekeraar - zonder winstoogmerk. Onze verzekerden zijn lid van de Vereniging en de Raad van Afgevaardigden treedt op als vertegenwoordiger van alle leden. Er zijn geen aandeelhouders. De behaalde winst komt ten goede aan de verzekerden.

Meerdere labels

ONVZ kent meerdere labels. Naast het merk ONVZ vallen ook VvAA Zorgverzekering en Jaaah onder ONVZ. Zo biedt ONVZ voor verschillende groepen een passende verzekering.

Beste zorgverzekeraar

ONVZ heeft een goede naam als innovatieve en slagvaardige zorgverzekeraar. Onafhankelijk en met een stevige positie in de markt. Met zorg voor mensen. Niet voor niets wordt ONVZ met grote regelmaat uitgeroepen tot beste zorgverzekeraar.

Contact

Heeft u nog vragen? Wij zijn er voor u

Document uploaden

Deel makkelijk een document met ons

Uploaden
Meer contactopties