• Zeer ruime vergoedingen
  • Advies van ZorgConsulent
  • Klantwaardering 8,2

ONVZ in de maatschappij

ONVZ hecht waarde aan het individu en zijn omgeving. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is daarom van groot belang. Zowel op het gebied van milieu, goed werkgeverschap als bij het verbeteren van de Nederlandse zorg in het algemeen. Ook zetten wij ons uiteraard in voor de duurzame gezondheid van onze leden.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

ONVZ ziet zichzelf niet alleen als zorgverzekeraar, maar wil ook een rol spelen in het verbeteren van de duurzame gezondheid van zijn leden. Natuurlijk zijn we er voor wie ziek is en zorg nodig heeft, maar ook voor wie gezond is en dat wil blijven.

Wij maken ons sterk voor een gezond(er) Nederland en tonen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid niet alleen door onze uitstekende zorgverzekeringen, maar ook op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

Zo ondersteunt ONVZ initiatieven op het gebied van gezond leven en betere zorg en tonen wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid in ons sponsorbeleid. Daarnaast werkt ONVZ transparant en integer en is ONVZ is een vereniging zonder winstoogmerk. Dit betekent dat onze winst direct wordt geïnvesteerd om de zorg te verbeteren.

Verder creëert ONVZ waarde voor de maatschappij door onze uitstekende dienstverlening en door de vrije keuze die onze verzekerden hebben bij het kiezen van hun zorgverlener. ONVZ biedt zijn verzekerden dus een vrije keuze zorgverzekering die bij hen past. Ze bepalen zelf door welke dokter en in welk ziekenhuis ze zich laten behandelen.

Tenslotte onderschrijft ONVZ het belang van diversiteit. Naast behoud en de versterking van de juiste combinatie van kennis, ervaring en vaardigheden, is ook de verhouding tussen mannen en vrouwen van belang. 

Investeren in innovatie

ONVZ is actief betrokken bij verbeteringen in de gezondheidszorg, ook zetten wij in op preventie. Wij vergoeden bijvoorbeeld HartWacht, waarmee hartpatiënten doorlopend op afstand worden gemonitord. Andere voorbeelden van het investeren in innovatie zijn de competitie voor Het Beste Zorgidee die ONVZ jaarlijks organiseert, en onze samenwerking met de Vrije Universiteit in Amsterdam waarbij onder meer kennis wordt uitgewisseld. Ook hebben wij geïnvesteerd in een BREEAM-gecertificeerd kantoorpand en stimuleren wij OV-gebruik door onze medewerkers.

Ook levert ONVZ een bijdrage aan een gezonde leefomgeving. Daarom is ONVZ partner van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) en van de Loop door Houten, organiseren wij elk jaar de verkiezing van het Vitaalste Bedrijf van Nederland en werken wij samen met het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

Hieronder vindt u een selectie van onze initiatieven op het gebied van gezond(er) leven en betere zorg:

Bzi

Het Beste Zorgidee

Tot en met 2017 organiseerde ONVZ tien jaar lang jaarlijks Het Beste Zorgidee. Daarbij werd door een deskundige jury, gevormd door professionals uit het bedrijfsleven, uit honderden inzendingen een selectie gemaakt van eenvoudig toepasbare ideeën die de zorg in Nederland beter moesten maken. Zo ging de prijs in 2017 naar de Trapleuningverlenger van fysiotherapeuten Jeremy en Joël Blom. Met de Trapleuningverlenger kunnen mensen die slecht ter been zijn makkelijker de trap op komen. ONVZ heeft vanaf 2018 ervoor gekozen om de focus te verleggen van het verbeteren van de zorg naar meer aandacht voor preventie. Een voorbeeld hiervan is dat wij ons meer richten op de verkiezing van Het Vitaalste Bedrijf van Nederland.

hartwacht

HartWacht

HartWacht is een speciale app waarmee patiënten thuis zelf vitale waarden kunnen meten. Die waarden worden automatisch doorgestuurd naar Cardiologie Centra Nederland (CCN). De cardiologen van CCN kunnen patiënten thuis monitoren op basis van metingen (zoals gewicht en bloeddruk) en vragenlijsten die door de patiënt thuis worden ingevuld. ONVZ was een van de eerste zorgverzekeraars die deze innovatieve methode, die hartpatiënten een regelmatige gang naar het ziekenhuis én veel kosten bespaart, vergoedt. 

Vitaalste Bedrijf van Nederland

Het Vitaalste Bedrijf van Nederland

Samen met MKB-Nederland organiseert ONVZ elk jaar een wedstrijd voor Het Vitaalste Bedrijf van Nederland. Om het belang van vitaliteit onder de aandacht van het bedrijfsleven te brengen, gaat olympisch kampioen Pieter van den Hoogenband in elke provincie op zoek naar het bedrijf dat het beste investeert in de vitaliteit van zijn medewerkers. De twaalf provinciale winnaars nemen het aan het einde van het jaar tegen elkaar op. Een jury en het publiek, dat kan meestemmen, bepalen wie de titel Het Vitaalste Bedrijf van Nederland wint. 

VU

Vrije Universiteit Amsterdam

ONVZ heeft een samenwerkingsverband met de Vrije Universiteit Amsterdam, waarbij kennis wordt uitgewisseld en initiatieven worden opgestart, zoals het houden van lezingen door wetenschappers bij ONVZ, het ontwikkelen van een gezondheidsapp en het schrijven van wetenschappelijke artikelen. 

TOM

Thuis Onbezorgd Mobiel

Samen met Philips, Nutricia en VeiligheidNL organiseert ONVZ het project Thuis Onbezorgd Mobiel, waarmee ouderen langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Dit project vindt plaats in vier verschillende proefregio’s binnen Nederland, waarbij intensief wordt samengewerkt met lokale professionals. 

logo SingelSwim Utrecht

Koninklijke Nederlandse Hockey Bond

ONVZ is official partner van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB), met als aandachtsgebied vitaliteit en gezondheid. Het doel van het partnership is om hockeyend Nederland te helpen en te inspireren gezond en vitaal te zijn en te blijven. De samenwerking richt zich naast beweging ook op gezonde voeding, ontspanning, sociale verbinding en preventie.

Zelfzorg Ondersteund

Zelfzorg Ondersteund

ONVZ draagt ook bij aan het samenwerkingsverband Zelfzorg Ondersteund (ZO!). Deze in 2016 begonnen coöperatie van patiëntvertegenwoordigers, zorgaanbieders en een aantal zorgverzekeraars maakt zich sterk voor de implementatie en opschaling van ondersteunde zelfzorg in Nederland.

Recycle

Duurzaamheid

Duurzaamheid staat bij ONVZ hoog in het vaandel. Zo maakt ONVZ gebruik van HR++-verwarmingsketels, warmteterugwinning in zijn klimaatregeling en milieubewuste kantoorverlichting. Ook kopen wij al tien jaar honderd procent groene stroom in, proberen wij het autovervoer en papiergebruik zo veel mogelijk terug te dringen en is bij de verbouwing van het kantoorpand in 2016, waar mogelijk, materiaal gerecycled en hergebruikt. Het verbouwde kantoorpand is medio 2017 BREEAM-NL-gecertificeerd.

Hoe meer medewerkers met de fiets of met het openbaar vervoer reizen, hoe beter. Daarom geeft ONVZ, dat dichtbij een NS-station is gelegen, zijn medewerkers een ov-vergoeding die zij naar believen kunnen inzetten. Ook worden teleconferencing en Skype ingezet om (zakelijk) reisverkeer te beperken.

Tenslotte is in 2013 onder de naam Energiek Werken begonnen met ‘Het Nieuwe Werken’. Daardoor zijn minder werkplekken nodig en hoeft er minder van en naar kantoor te worden gereisd. Tenslotte bestaat 28 procent van ons leasewagenpark uit hybride en elektrische auto's.

Heeft u nog vragen?
We staan voor u klaar

Meer contactopties

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.