• Eersteklas Zorgverzekering
  • Snel geholpen door ZorgConsulent
  • Klantwaardering 8,2

ONVZ zet nieuwe stap in tegengaan roken

05-02-2019 - Vanaf 1 februari is het niet langer toegestaan om te roken op het terrein van ONVZ. Dit past binnen de strategie van de zorgverzekeraar om te helpen en stimuleren bij een goed en gezond leven – zowel wat betreft verzekerden als naar de eigen medewerkers toe.

Al enkele jaren zet ONVZ bij zijn verzekerden in op preventie: uiteraard zijn we er voor wie ziek is er zorg nodig heeft, maar we willen er ook zijn voor wie gezond is en dat wil blijven. Tegelijkertijd speelt in Nederland een maatschappelijke discussie over roken. Jaarlijks sterven immers meer dan 20.000 mensen in Nederland door roken of meeroken.

Steeds meer bedrijven en instellingen besluiten nu om roken uit te bannen. Zo is het gehele terrein van het UMC Utrecht sinds 1 oktober 2018 rookvrij. Ook in het recent gesloten preventieakkoord worden vergaande maatregelen tegen het roken aangekondigd.

ONVZ vindt, als zorgverzekeraar, dat het in deze discussie niet kon achterblijven. Omdat het in lijn is met onze missie van helpen en stimuleren bij een goed en gezond leven, maar ook voor de gezondheid van onze medewerkers en vanwege van de voorbeeldfunctie naar buren, bezoekers en voorbijgangers.

Met het volledig rookvrij maken van het eigen terrein sluit ONVZ aan op de landelijke campagne 'Op weg naar een rookvrije generatie'. Immers, roken past niet bij een gezonde leefstijl en niet bij een plek waar mensen werken om leden te helpen te inspireren bij een goed en gezond leven.

Medewerkers die roken staan er niet alleen voor: zij die willen stoppen met roken, kunnen hierbij begeleiding krijgen. Ook voor verzekerden biedt ONVZ stoppen met rokenprogramma's aan.

Heeft u nog vragen?
Wij zijn er voor u

Meer contactopties

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.