• Eersteklas Zorgverzekering
  • Snel geholpen door ZorgConsulent
  • Klantwaardering 8,3

ONVZ biedt financiële steun aan zorgverleners

06-04-2020 - Veel zorgverleners hebben het nu zwaar door de coronacrisis. Ze kunnen geen of minder zorg verlenen en lopen daardoor inkomsten mis. Alle zorgverzekeraars slaan nu de handen ineen en gaan zorgverleners financieel steunen.

ONVZ gaat de komende maanden 60 tot 85 procent (dit verschilt per sector) van de normale inkomsten doorbetalen aan zorgverleners die niet direct te maken hebben met de zorg aan coronapatiënten. Zo kunnen zij daarmee zoveel mogelijk hun vaste lasten blijven betalen tijdens de coronacrisis. "We hebben zorgverleners niet alleen in de coronacrisis hard nodig, maar juist ook daarna. Wij blijven ze daarom juist in deze moeilijke tijd steunen", zegt Jean-Paul van Haarlem, bestuursvoorzitter van ONVZ.   

De steun gaat met terugwerkende kracht in vanaf 1 maart en loopt tot in ieder geval 1 juni 2020 door. Mocht dat nodig zijn, dan kan deze periode nog worden verlengd. De zorgverleners die recht hebben op financiële hulp, krijgen binnenkort bericht van hun branche- of beroepsorganisatie.

Meer informatie

Alles over het coronavirus

Meer nieuws rondom corona lezen? Bekijk onze algemene nieuwspagina Alles over het coronavirus.

Over ONVZ

ONVZ heeft geen winstoogmerk en daarmee staat het belang van de verzekerden voorop. Als verzekeraar helpen en inspireren wij onze leden bij een goed en een gezond leven. Uiteraard is ONVZ er voor wie ziek is en zorg nodig heeft, maar ook voor wie gezond is en dat wil blijven. Hoogwaardige service en dienstverlening zijn hierbij essentieel: ONVZ biedt vrije zorgkeuze, zodat verzekerden de beste zorg krijgen, met de beste specialist die bij iemands zorgvraag past. Uit onafhankelijke onderzoeken blijkt dat dat ONVZ jaar in jaar uit hoog scoort op klanttevredenheid en op vertrouwen dat verzekerden in ons hebben. www.onvz.nl.

Heeft u nog vragen?
Wij zijn er voor u

Meer contactopties

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.