Nieuws- en persberichten

ONVZ ondersteunt umc's en ziekenhuizen financieel

06-07-2020 - Door de coronacrisis hebben ziekenhuizen en umc's grote inspanningen moeten leveren en forse extra uitgaven moeten doen. Ook zijn zij inkomsten misgelopen, omdat veel niet-coronagerelateerde zorg niet kon doorgaan. ONVZ heeft daarom samen met de andere zorgverzekeraars besloten om de ziekenhuizen en umc's financieel te steunen.

Definitieve oplossing

Eerder hebben de zorgverzekeraars, om problemen over de hoeveelheid geld van het ziekenhuis te voorkomen, alvast voorschotten verstrekt aan ziekenhuizen en umc's. Door het nieuwe akkoord is er een definitieve oplossing. Het akkoord is afgelopen week gesloten tussen Zorgverzekeraars Nederland (ZN), de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ).

Wat is er afgesproken?

Afgesproken is dat er geen ziekenhuis of umc in de rode cijfers komt als gevolg van corona. Zo blijft de Nederlandse ziekenhuiszorg doorgaan.

Enkele maanden geleden hebben de zorgverzekeraars al financiële steun geboden aan andere zorgverleners. Deze zorgverleners konden door de coronacrisis geen of minder zorg verlenen en liepen daardoor inkomsten mis.

"De ziekenhuizen en umc's hebben de afgelopen maanden een enorme prestatie geleverd," zegt Jean-Paul van Haarlem, bestuursvoorzitter van ONVZ en vicevoorzitter van ZN. "Ik ben dan ook blij dat wij samen tot een gedragen oplossing zijn gekomen die wordt gefinancierd vanuit het beschikbare premiegeld voor 2020. Een financieel gezonde ziekenhuissector en continuïteit van de ziekenhuiszorg is immers in het belang van ons allemaal."

Meer informatie leest u in het gezamenlijk persbericht ZN, NFU en NVZ van 3 juli 2020.

Alles over het coronavirus

Meer nieuws rondom corona lezen? Bekijk onze algemene nieuwspagina Alles over het coronavirus.

Over ONVZ

ONVZ heeft geen winstoogmerk en daarmee staat het belang van de verzekerden voorop. Als verzekeraar helpen en inspireren wij onze leden bij een goed en een gezond leven. Uiteraard is ONVZ er voor wie ziek is en zorg nodig heeft, maar ook voor wie gezond is en dat wil blijven. Hoogwaardige service en dienstverlening zijn hierbij essentieel: ONVZ biedt vrije zorgkeuze, zodat verzekerden de beste zorg krijgen, met de beste specialist die bij iemands zorgvraag past. Uit onafhankelijke onderzoeken blijkt dat dat ONVZ jaar in jaar uit hoog scoort op klanttevredenheid en op vertrouwen dat verzekerden in ons hebben.

Contact

Heeft u nog vragen? Wij zijn er voor u

Live chat

Ma t/m vr: 8.00 – 20.00 uur

Stel een vraag

Telefoon

Ma t/m vr: 8.30 - 18.00 uur

030 639 62 22
Meer contactopties