• Eersteklas Zorgverzekering
  • Snel geholpen door ZorgConsulent
  • Klantwaardering 8,3

ONVZ ondersteunt zorgverleners met corona

12-5-2020 - ONVZ ondersteunt een fonds voor zorgverleners die ziek zijn geworden, of zijn overleden, door COVID-19. ONVZ doet dit via het Verbond van Verzekeraars, waar ONVZ als enige zorgverzekeraar lid van is.

Een aantal medisch specialisten heeft onlangs de Stichting Zorg na Werk in Coronazorg (ZWIC) opgericht. Zij wilden ‘simpel, snel en eenvoudig’ iets regelen voor zorgverleners die getroffen zijn door corona. Zodat deze zorgverleners of hun familie de financiële gevolgen van inkomstenverlies en overlijden door COVID-19 op kunnen vangen.

Geen buffers

Het idee achter dit steunfonds is dat er zorgverleners zijn die helemaal geen buffers, werkgeversvangnet of private verzekering hebben. Denk bijvoorbeeld aan zelfstandigen zonder spaargeld, overlijdensrisicoverzekering of arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Om hen of hun nabestaanden te ondersteunen, keert het fonds bij overlijden € 50.000 uit en bij revalidatie na een IC-opname € 30.000.

Donatie

Het Verbond van Verzekeraars, waar ONVZ lid van is, wil gaan samenwerken met ZWIC. Daarnaast ondersteunt het Verbond van Verzekeraars dit initiatief met een donatie van € 2,5 miljoen.

Ook voor verzorgenden in verzorgings- en verpleeghuizen

Het steunfonds was aanvankelijk bedoeld voor zorgverleners in ziekenhuizen en ambulancezorg. De doelgroep is nu uitgebreid naar alle zorgverleners die onder de vier zorgwetten vallen, zoals verzorgenden en verpleegkundigen in verzorgings- en verpleeghuizen.

Minister De Jonge van VWS wil het fonds financieel ondersteunen door de opbrengst te verdubbelen tot maximaal € 10 miljoen.

Alles over het coronavirus

Meer nieuws rondom corona lezen? Bekijk onze algemene nieuwspagina Alles over het coronavirus.

Heeft u nog vragen?
Wij zijn er voor u

Meer contactopties

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.