• Eersteklas Zorgverzekering
  • Snel geholpen door ZorgConsulent
  • Klantwaardering 8,3

Slimme tandverzekering helpt bij gezond gebit

23-12-2020 – Philips en ONVZ gaan door met hun strategische samenwerking op het gebied van preventie. Door deze samenwerking willen ONVZ en Philips benadrukken dat investeren in preventie kan leiden tot een betere mondgezondheid en lagere kosten bij de tandarts en/of mondhygiënist.

Philips Sonicare DiamondClean Smart bij Tandfit Preventief

Tandfit Preventief vergoedt bezoeken aan de mondhygiënist en controles bij de tandarts onbeperkt. Daarnaast worden andere tandheelkundige behandelingen vergoed tot € 2.000 waarvan maximaal € 300 voor vullingen en tandvleesbehandelingen. Ook bevat Tandfit Preventief een ongevallendekking tot € 10.000. Verzekerden krijgen verder ieder kwartaal automatisch een nieuwe opzetborstel thuisgestuurd.

Een goede tandenborstel is een randvoorwaarde voor wie zijn mond gezond wil houden. Daarom is de zeer geavanceerde Philips Sonicare DiamondClean Smart met slimme technologie onderdeel van het pakket. Deze elektrische tandenborstel geeft persoonlijk poetsadvies, van plakverwijdering tot gezonder tandvlees en een frisse adem.

De tandenborstel kan worden gekoppeld aan een app die gebruikers feedback geeft op hun poetsgedrag. Gebruikers kunnen het rapport van het poetsgedrag voor tips meenemen naar de mondhygiënist en tandarts. Elke opzetborstel heeft een chip, waardoor de tandenborstel de opzetborstel herkent. Zo kan heel het gezin van de tandenborstel gebruikmaken.

Klanten die Tandfit Preventief al sinds het begin in 2018 hebben afgesloten krijgen in het voorjaar van 2021 een nieuwe premium tandenborstel toegestuurd: Philips Sonicare's meest geavanceerde elektrische tandenborstel met SenseIQ-technologie, ontworpen voor een gepersonaliseerde poetservaring.

Over Tandfit Preventief 

Philips en ONVZ werken al meer dan 3 jaar samen omdat voorkomen beter is dan genezen. Wie goed voor zijn mond zorgt, kan gaatjes en mondklachten voorkomen. Tandfit Preventief is voor iedereen vanaf 18 jaar zonder medische vragen af te sluiten via onvz.nl. Verzekerden krijgen vervolgens de tandenborstel thuisgestuurd.

Wanneer Tandfit Preventief in combinatie met een basisverzekering wordt afgesloten, kost Tandfit Preventief ongeveer € 30 per maand. Daar kan nog collectiviteitskorting vanaf gaan. Aanvragen kan via onvz.nl.

Hoe werkt de Philips Sonicare DiamondClean Smart?

De DiamondClean Smart bevat 3 soorten sensoren:

  • bewegingssensor: geeft een seintje als de gebruiker zijn tanden te veel schrobt in plaats van zachtjes poetst
  • poetsdruksensor: zorgt ervoor dat de lichtring op de tandenborstel gaat branden als de gebruiker teveel druk uitoefent
  • lokatiesensor: houdt bij welke tanden de gebruiker gepoetst heeft en welke niet of niet goed genoeg

De DiamondClean Smart heeft meerdere poetsstanden en 3 intensiteitsniveaus. Ook geeft de app een seintje wanneer het tijd is om de opzetborstel te vervangen op basis van persoonlijk poetsgedrag.

Wie de DiamondClean Smart via Bluetooth® draadloos koppelt aan de app kan op een 3D-kaart van de mond zien waar wel of nog niet gepoetst is. De app biedt ook ondersteuning bij het opvolgen van tandartsadvies. Zijn er bijvoorbeeld probleemgebieden vastgesteld, dan worden deze gemarkeerd op de 3D-kaart. Bovendien ontvangt de gebruiker proactief signalen die helpen herinneren om extra aandacht te besteden aan die specifieke gebieden. Zo krijgt een gebruiker gemakkelijk inzicht in zijn eigen poetsgedrag.

Over Philips

Heeft u nog vragen?
Wij zijn er voor u

Meer contactopties

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.