Nieuws- en persberichten

HoorProfs, Hoortoestel Advies Centrum en ONVZ introduceren videoconsult audiologie

Op dit moment worden zo’n 330.000 hoortoestellen per jaar verkocht. Door deze enorme vraag zijn er bij audiologisch centra wachttijden ontstaan. Dit vraagt om innovatie en het doorbreken van traditionele benaderingen en behandelpatronen. Daarom introduceren ONVZ, HoorProfs en klinisch fysicus-audioloog Thijs Thielemans het videoconsult audiologie.

Snel geholpen met een videoconsult audiologie

HoorProfs en Thijs Thielemans, klinisch fysicus-audioloog verbonden aan het Hoortoestel Advies Centrum (HAC), hebben samen het videoconsult audiologie ontwikkeld. Met dit unieke videoconsult schuift de audioloog via een beveiligde internetverbinding direct aan bij het gesprek dat de slechthorende en de audicien voeren op de locatie van de audicien. De audioloog heeft zo meteen inzicht in de persoonlijke zorgvraag én zo wordt er op afstand verbinding gemaakt met de hoortoestellen.

De afspraak voor het videoconsult kan door de audicien direct worden ingepland en kent geen wachtlijst. U hoeft als verzekerde dus niet meer fysiek naar een audiologisch centrum voor een consult. Dat biedt veel voordelen: geen wachttijd, doorlooptijd en geen extra reistijd.

Vergoeding door ONVZ

ONVZ is de eerste zorgverzekeraar die deze vernieuwende hoorzorg vergoedt voor zijn verzekerden. Het videoconsult audiologie wordt vergoedt uit de basisverzekering. Verzekerden betalen dus eventueel alleen het eigen risico. Ook heeft ONVZ geregeld dat de audicien van HoorProfs direct een videoconsult met de audioloog mag inplannen. U hoeft dus niet langer een verwijsbriefje bij de huisarts te halen.

Voordelen videoconsult

  • Geen verwijsbrief nodig 
  • Geen lange wachtlijst en geen extra reistijd
  • Maar één keer uw hoorprobleem uitleggen
  • Korte lijntjes tussen audicien en audioloog
  • Sneller verbetering van uw gehoor

Meer weten?

Wilt u meer weten over het videoconsult audiologie? Bekijk dan eens:

Contact

Heeft u nog vragen? Wij zijn er voor u

Live chat

Ma t/m vr: 8.00 – 20.00 uur

Stel een vraag

Telefoon

Ma t/m vr: 8.30 - 18.00 uur

030 639 62 22
Meer contactopties