• Eersteklas Zorgverzekering
  • Snel geholpen door ZorgConsulent
  • Klantwaardering 8,3

Verzekerden zijn ook in 2020 positief over ONVZ

ONVZ en VvAA, waarvoor ONVZ de zorgverzekeringen uitvoert, behoren ook in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2020 weer tot de top van de markt.

Bij de NPS en op 'vertrouwen' scoren we beter dan gemiddeld

In deze jaarlijkse monitor wordt de loyaliteit en tevredenheid van de verzekerden van zorgverzekeraars gemeten. Zowel bij de netto promotorscore (NPS) als op vertrouwen scoorde ONVZ duidelijk beter dan gemiddeld.

De NPS was 26. Deze score is duidelijk hoger dan het gemiddelde, dat op 17 ligt. In de NPS komt tot uitdrukking in welke mate verzekerden hun verzekeraar aanbevelen bij anderen.

Groot vertrouwen

Op 'vertrouwen' deed ONVZ het nog beter, met een score van 30. Het gemiddelde voor alle zorgverzekeraars ligt op 25.

Voor VvAA is de NPS 22, een flinke stijging vergeleken met 2019, toen die score nog lag op 17. Ook het vertrouwen is flink toegenomen: van 29 vorig jaar naar 34 nu.

Verzekerden van ONVZ zijn met name te spreken over de uitgebreide dekkingen, de vergoedingen van alternatieve geneeswijzen en de redelijkheid bij het afhandelen van declaraties. 

Vrije keuze

Het indienen en afhandelen van declaraties krijgen dan ook de hoogste beoordelingen (respectievelijk een 8,5 en een 8,4). Ook de 8,1 voor de dienstverlening is bovengemiddeld. Verzekerden zijn verder blijvend positief over de kennis en vaardigheden van de medewerkers van ONVZ.

Voor veel verzekerden blijft ONVZ de enige zorgverzekeraar met echte vrije keuze. Een belangrijke boodschap, omdat uit het onderzoek blijkt dat veel verzekerden vrije keuze nog steeds erg belangrijk vinden.

Ook onder zorgverleners heeft ONVZ een goede naam door de prettige samenwerking en coulante afspraken.

Heeft u nog vragen?
Wij zijn er voor u

Meer contactopties

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.