• Eersteklas Zorgverzekering
  • Snel geholpen door ZorgConsulent
  • Klantwaardering 8,3

Aanpassing collectiviteitskorting

17-10-2019 - De overheid heeft besloten de maximale korting op de basisverzekering per 2020 te verlagen naar 5%. Dit heeft ook invloed op uw collectiviteiten bij ONVZ.

Voor 2020 hanteren wij de volgende kortingspercentages:

tabel met collectiviteitskortingen

Zoals u kunt zien, passen wij de korting op de individuele en loyale contractsoorten op de basisverzekering aan van 3 naar 0%. De reden hiervoor is dat deze groep verzekerden op dit moment nog niet voldoet aan de eisen die de overheid stelt aan het bieden van collectiviteitskorting. De komende weken zullen wij u informeren onder welke voorwaarden er wel mogelijkheden zijn voor individuele groepen.

Alle netto contracten worden aangepast aan de geldende contractsoort (zie bovenstaande tabel). U ontvangt daarover, conform de nieuwe nominale provisieregeling, provisie. Verder beëindigen wij collectieve contracten zonder verzekerden. Wilt u deze contracten toch voortzetten, horen wij dit graag vóór 25 oktober van u.

Uiteraard informeren wij alle verzekerden tijdens onze jaarlijkse aankondiging van de premie op 12 november over de verlaging. Maar wij vertrouwen erop dat ook u uw relaties hierover informeert, mocht dit nodig zijn.

Hoe kunt u de maximale korting behouden?

Minister Bruins van Medische Zorg en Sport heeft aangegeven dat om de maximale korting van 5% te kunnen blijven geven, collectiviteiten het komende jaar 'zorginhoudelijk geladen' moeten worden.

Wilt u weten wat u kunt doen om de maximale korting voor uw relaties in de toekomst te behouden? Wij helpen u graag, bijvoorbeeld door het inzetten van ons uitgebreide netwerk van zorgprofessionals en interventies. Neem contact op met uw accountmanager of stuur een e-mail naar vo@onvz.nl

Wij adviseren u dit onderwerp de komende maanden met uw werkgeverscontractanten te bespreken. Zo kunt u de aanpassingen die nodig zijn voor het behouden van de collectiviteitskorting ook bij uw relaties (helpen) implementeren. Samen kunnen wij zo de juiste ontwikkeling op het gebied van zorginhoudelijke afspraken en de collectiviteitskorting voor uw relaties realiseren.

Heeft u nog vragen?
Wij zijn er voor u

Meer contactopties

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.