• Zeer ruime vergoedingen
  • Advies van ZorgConsulent
  • Klantwaardering 8,2

Verzeker uw klant van een zorgeloze vakantie in het buitenland

Het is vakantietijd, dus mensen trekken weer massaal de grens over. Wie van een zorgeloze vakantie wil genieten, doet er verstandig aan zich goed voor te bereiden. Speciaal voor uw ONVZ-relaties hebben wij de belangrijkste reistips op een rijtje gezet.

Met onderstaande tips kunt u uw meerwaarde als adviseur laten zien: u denkt mee en geeft praktische adviezen. U kunt de informatie op verschillende manieren gebruiken; tijdens een adviesgesprek, op uw website en/of in uw nieuwsbrief.

1. Met het juiste verzekeringsbewijs op reis

In de meeste landen is de ONVZ Zorgpas geldig, met op de achterzijde de Europese gezondheidskaart/European Health Insurance Card (EHIC). Gaat uw klant naar een verdragsland? Dan is het belangrijk om vooraf een verdragsformulier aan te vragen. Voor landen als Cuba, Rusland en Zuid-Afrika is een Engelstalige verzekeringsverklaring nodig.

Met het juiste verzekeringsbewijs heeft uw relatie recht op noodzakelijke (onvoorziene) medische zorg bij ziekte of een ongeval in de EU-, EER- of verdragslanden. In de meeste landen hoeft hij/zij de zorgkosten niet zelf voor te schieten en is geen garantieverklaring van ONVZ nodig. Uw klant kan dan aanspraak maken op vergoeding volgens de regelgeving van het land waar hij/zij op vakantie is.

2. Slim: een reisverzekering met dekking voor medische kosten

De basisverzekering en een eventuele aanvullende zorgverzekering maken een reisverzekering met dekking voor medische kosten niet overbodig. Bijvoorbeeld voor de vergoeding van een behandeling die in het buitenland duurder is dan in Nederland. Of voor het dekken van mogelijke bijkomende kosten als iemand in het buitenland zorg nodig heeft (zoals repatriëring). Deze kosten maken geen deel uit van de zorgverzekering.

3. De zorgverzekeringen van ONVZ bieden vergoedingen voor vaccinaties

Alle aanvullende verzekeringen van ONVZ bieden een (gedeeltelijke) vergoeding voor vaccinaties.

4. Handige adressen in de ONVZ Zorgpas App

In de ONVZ Zorgpas App staan alle belangrijke telefoonnummers van ONVZ. Zoals van het Service Center en ONVZ Zorgassistance, onze 24-uurs hulpdienst voor zorg in het buitenland. Daarnaast is het mogelijk om vergoedingen digitaal te checken en declaraties in te dienen. Goed om te weten: de app vervangt de EHIC-kaart niet!

5. Voor zorgvragen tijdens de buitenlandse vakantie: ONVZ ReisArts

Ook dit jaar kunnen klanten van ONVZ tijdens hun buitenlandse vakantie weer een beroep doen op de ONVZ ReisArts. Met vragen over klachten als buikgriep of huiduitslag, informatie over medicijnen of het dichtstbijzijnde ziekenhuis. De ReisArts is dag en nacht te bereiken t/m 31 oktober 2014 via het telefoonnummer van ONVZ Zorgassistance: +31 (0)88 668 97 67.

6. Voor spoedeisende zorgvragen in het buitenland: ONVZ Zorgassistance

Onze internationale ONVZ Zorgassistance helpt bij het regelen en afhandelen van spoedeisende medische hulp in het buitenland: +31 (0)88 668 97 67.

7. Declareren met originele voorschriften en rekeningen van behandelingen

Om een behandeling in het buitenland te kunnen declareren, is het noodzakelijk om alle originele rekeningen, nota’s en kwitanties met de declaratie mee te sturen.

Nog vragen?

Heeft u nog vragen over zorg in het buitenland of over de tips? Neemt u dan contact op met uw relatiemanager. U kunt ONVZ ook bereiken via tel.nr. 030 639 64 10 of een mail sturen naar vo@onvz.nl.

Artikelen ONVZ Nieuws Juli 2014

Heeft u nog vragen?
We staan voor u klaar

Meer contactopties

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.