• Zeer ruime vergoedingen
  • Advies van ZorgConsulent
  • Klantwaardering 8,2

ONVZ garandeert vrije keuze zorgaanbieders

ONVZ blijft de vrije keuze van arts en ziekenhuis garanderen. Op dit punt onderscheidt ONVZ zich van andere zorgverzekeraars, zeker als per 1 januari 2016 artikel 13 van de Zorgverzekeringswet wordt aangepast.

Met deze toekomstige wijziging in de Zorgverzekeringswet beperkt de Tweede Kamer de vrije keuze van zorgaanbieders van natura zorgverzekering. Bedoeling daarvan is de zorgkosten in de hand te houden. Met ingang van 1 januari 2016 hoeven zorgverzekeraars in hun natura zorgverzekering niet meer automatisch minimaal 70% van de zorgkosten te vergoeden als de verzekerde naar een niet-gecontracteerde zorgaanbieder gaat.

Onrust

Dit leidt niet alleen tot de nodige onrust bij zorgaanbieders, ook verzekerden worden er nerveus van. Zij willen uiteraard niet het risico lopen dat ze opdraaien voor de kosten van een behandeling die zij krijgen van een zorgaanbieder waarmee hun verzekeraar geen contract heeft.

Bij restitutieverzekeraar ONVZ lopen verzekerden dit risico niet; de vrije keuze van zorgaanbieders blijft gegarandeerd. Ook voor 2015 kunt u daarom dit onderscheidende kenmerk gebruiken om uw nieuwe of bestaande klanten ervan te overtuigen om voor ONVZ te kiezen.

Nog vragen?

Heeft u nog vragen over de vrije keuze van zorgaanbieders? Neemt u dan contact op met uw relatiemanager. U kunt ONVZ ook bereiken via 030 639 64 10 of een e-mail sturen naar vo@onvz.nl.

Artikelen ONVZ Nieuws November 2014

Heeft u nog vragen?
We staan voor u klaar

Meer contactopties

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.