• Zeer ruime vergoedingen
  • Advies van ZorgConsulent
  • Klantwaardering 8,2

Aanpassing tarief en beloning individuele segment

Met ingang van 2017 verlaagt ONVZ de maximumprovisie voor het individuele segment naar 2% voor de basisverzekering en 5% voor aanvullende verzekeringen. In samenhang hiermee wordt de verleende korting verhoogd naar 3% voor de basisverzekering en 7% voor aanvullende verzekeringen. Deze tariefstelling is gelijk aan de tarieven die getoond worden op onze website.

Waarom deze aanpassing?

Sinds jaar en dag hanteert ONVZ een vaste verhouding tussen provisiehoogte en premiekorting in het individuele en collectieve segment. Sinds 2006 bedraagt de maximumprovisie in het individuele segment voor de basisverzekering 3% en voor de aanvullende verzekeringen 10%. Bij deze provisiehoogte bedraagt de korting 2% voor de basisverzekering en 2% voor aanvullende verzekeringen.

In de afgelopen jaren hebben veel verzekeringsadviseurs er al voor gekozen om de provisiehoogte in het individuele segment terug te brengen naar 2% om 5%, om hun relaties een hogere korting te kunnen bieden van 3% om 7%. En uit portefeuilleanalyses over de afgelopen jaren blijkt dat de uitstroom bij deze groep verzekerden aanmerkelijk lager is dan de groep met 2% om 2% korting.

Op basis van deze ontwikkelingen en inzichten alsmede de algehele ontwikkeling van de intermediaire beloning in de zorgverzekeringsmarkt, zijn wij tot de conclusie gekomen dat de door ons gehanteerde maximumprovisie voor het individuele segment niet (meer) marktconform is en dat daarom aanpassing noodzakelijk is.

Aanpassing per 1 januari 2017

Wij brengen de maximumprovisie voor het individuele segment per 1 januari 2017 terug naar 2% voor de basisverzekering en 5% voor aanvullende verzekeringen. De korting komt dan uit op 3% voor de basisverzekering en 7% voor de aanvullende verzekeringen en is gelijk aan de korting die wij via onze website communiceren.

Ook de provisie voor het Vrije keuze Zorgplan Internationaal wordt gelijk aan deze aanpassing voor het individuele segment aangepast naar 5% voor de aanvullende internationale ziektekostenverzekeringen.

De verlaging van de maximumprovisie komt dus volledig ten gunste van uw cliënt en zal hiermee een directe bijdrage leveren aan klantbehoud.

Heeft u nog vragen?

Neemt u dan contact op met uw relatiemanager. U kunt ONVZ ook bereiken via de chat in Digitaal Portaal of via het e-mailadres vo@onvz.nl.

Artikelen ONVZ Nieuws November 2016

Heeft u nog vragen?
We staan voor u klaar

Meer contactopties

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.