Alle artikelen

Toegevoegde waarde collectieve zorgverzekering onverminderd groot

  • Categorie: Vitaliteit
  • Categorie: Interview
  • Leestijd: 3 min
  • Datum: 13 april 2023

Havelaar & van Stolk is één van de distributiepartners van ONVZ. Zij werken als intermediair voor een aantal grotere bedrijfscollectiviteiten. We spraken met Valentina Visser, directeur, over de meerwaarde van een collectieve zorgverzekering nu de korting op de basisverzekering is afgeschaft.

Hebben jullie iets gemerkt van de afschaffing van de collectiviteitskorting?

“Per 1 januari is de collectiviteitskorting op de basisverzekering afgeschaft. Hoewel de landelijke overstapcijfers anders doen vermoeden, is het effect van het verdwijnen van die korting bij ons in mijn ogen zeer beperkt gebleven. Ik denk dat dat komt omdat bedrijven en medewerkers die voor de eersteklas zorgverzekering van ONVZ kiezen dat ook echt bewust doen. Ze kiezen daarmee niet voor de laagste prijs, maar wel voor een bepaalde dekking. En ze weten dat ze op hun aanvullende pakket nog wel een korting krijgen. Kortom, zij maken een weloverwogen keuze.”

Wat is de meerwaarde nog van een collectieve zorgverzekering?

“De meerwaarde van een collectieve zorgverzekering is niet weg na het afschaffen van de korting. Integendeel! Want de toegevoegde waarde van ONVZ zit ook in het aanbieden van een pakket als Werkfit waaruit medewerkers extra behandelingen kunnen bekostigen. Daarmee weet de medewerker dat zijn of haar werkgever gezonde en vitale medewerkers zeer belangrijk vindt en daarom de beste zorgverzekering geselecteerd heeft. Een verzekeringsadviseur kan werkgevers helpen en ontzorgen. Niet alleen gedurende de contract fase, maar ook door het jaar heen. We praten veel met werkgevers over preventie, employee benefits en vooral over de rol die zij als werkgever willen spelen. De toegevoegde waarde zit ook in de samenwerking met ONVZ daarbij. In hoe wij samen de werkgevers in ons collectief kunnen helpen en ondersteunen bij preventie of re-integratie van medewerkers.”

Waarom werken jullie samen met ONVZ?

“Wij bieden als Havelaar & van Stolk alleen ONVZ aan, omdat we geloven in dit premium merk en in de combinatipolis met maximale keuzevrijheid. En we kunnen goed uitleggen aan werkgevers waarom wij dat belangrijk vinden. ONVZ is niet voor alle werkgevers de juiste keuze. Maar werkgevers die het beste willen voor hun medewerkers op het gebied van zorg en preventie, daar past ONVZ heel goed bij.”