• Zeer ruime vergoedingen
  • Advies van ZorgConsulent
  • Klantwaardering 8,2

ONVZ benadrukt belang collectieve zorgverzekering in uitzending Radar

3-12-2018 - Volgens bestuursvoorzitter Jean-Paul van Haarlem van ONVZ hebben werkgeverscollectiviteiten vaak wel degelijk een zorginhoudelijke toegevoegde waarde. Een uitzending van het televisieprogramma Radar stelde dat collectieve zorgverzekeringen vaak geen meerwaarde bieden voor verzekerden.

"Werkgevers kunnen op die manier namelijk samen met een verzekeraar werken aan zaken als preventie en het terugdringen van het ziekteverzuim," zegt Van Haarlem in de uitzending. "Veel mensen zullen denken dat de premie voor de zorgverzekering hetzelfde is als de zorgkosten, maar de werkelijke kosten liggen veel hoger dan dat. Werkgevers betalen een groot deel hiervan."

ONVZ vindt het daarom belangrijk dat bedrijven die werk willen maken van preventie en een gezonde werkvloer hiermee worden geholpen. Dit is in het belang van heel Nederland. Het afschaffen van de collectiviteitskorting beperkt de mogelijkheid van werkgevers om te investeren in de gezondheid van medewerkers.

Nederland heeft te maken met vergrijzing, massale leefstijlaandoeningen, een snelle stijging van het aantal chronisch zieken en tekorten aan verplegend personeel. ONVZ is medeorganisator van de wedstrijd Het Vitaalste Bedrijf van Nederland, waarbij elk jaar het mkb-bedrijf wordt gekozen dat het meeste investeert in het duurzaam inzetbaar houden van zijn medewerkers. ONVZ ziet een trend dat werkgevers meer willen investeren in de gezondheid van hun medewerkers om deze ontwikkelingen te counteren. Een samenwerking dus van werknemers, werkgevers en zorgverzekeraars.

"Mensen brengen een groot deel van hun dag door op hun werk," aldus Van Haarlem. "Als daar gezondheid wordt gestimuleerd, helpt dat. Via een collectieve zorgverzekering kunnen werkgever en zorgverzekeraar hierin samen investeren."

Heeft u nog vragen?
We staan voor u klaar

Meer contactopties

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.