• Zeer ruime vergoedingen
  • Advies van ZorgConsulent
  • Klantwaardering 8,2

ONVZ en Voeding Leeft op zoek naar deelnemers pilot innovatie diabetesbehandeling

07-12-2018 - Maandag 10 december organiseert Voeding Leeft een informatiebijeenkomst voor diabetespatiënten in de regio Volendam. Doel is om twintig deelnemers te vinden voor deelname aan Keer Diabetes2 Om Volendam, een innovatief programma om diabetes door middel van leefstijlaanpassing te verhelpen.

Keer Diabetes2 Om Volendam is een initiatief van Voeding Leeft en wordt ondersteund door zorgverzekeraar ONVZ, dat in Volendam zeer veel verzekerden heeft. Met het leefstijlprogramma krijgen patiënten meer grip op hun eigen gezondheid.

Binnen een half jaar willen ze geen of in ieder geval minder diabetesmedicatie gebruiken. De deelnemers aan dit programma gaan anders eten en bewegen en worden intensief begeleid door een coach, diëtist en verpleegkundige.

ONVZ is groot voorstander van behandelingen die aandoeningen en complicaties niet alleen verhelpen, maar ook voorkomen. Daarom investeert ONVZ bewust in het programma Keer Diabetes2 Om.

Openhartig

In Keer Diabetes2 Om Volendam zijn twintig plaatsen beschikbaar voor verzekerden van ONVZ met diabetes type 2. Tijdens de informatiebijeenkomst delen oud-deelnemers openhartig hun ervaring en kunnen geïnteresseerden vragen stellen aan het begeleidingsteam.

De bijeenkomst vindt plaats in Bowling de Zedde, Heideweg 1, Volendam van 19.00 tot 20.30 uur. Verzekerden van ONVZ en eventuele begeleiders zijn van harte welkom.

Wat is diabetes type 2?

Meer dan een miljoen mensen in Nederland lijden aan diabetes type 2, een aandoening waarbij het lichaam niet goed meer op insuline reageert en waardoor te veel suiker in het bloed blijft zitten. De gevolgen hiervan voor de gezondheid kunnen fors zijn: mensen met diabetes type 2 hebben meer kans op hart- en vaatziekten, maar ook nierziekten, diabetische voetafwijkingen en slechtziendheid komen bij hen relatief vaak voor.

Meest geschikte methode

Met Keer Diabetes2 Om Volendam wil ONVZ testen of Keer Diabetes2 Om de meest geschikte methode is om diabetes type 2 te behandelen. De uitkomst hiervan zal bepalen of ONVZ de samenwerking met Keer Diabetes2 Om zal voortzetten of uitbreiden.

Over ONVZ

ONVZ heeft geen winstoogmerk en daarmee staat het belang van de verzekerden voorop. De verzekeraar helpt en inspireert zijn leden bij een goed en een gezond leven. Uiteraard is ONVZ er voor wie ziek is en zorg nodig heeft, maar ook voor wie gezond is en dat wil blijven. ONVZ biedt uitsluitend restitutieverzekeringen. Met die vrije zorgkeuze kan ONVZ ook daadwerkelijk de beste zorg bieden met de beste specialist die bij iemands zorgvraag past. Uit onafhankelijk onderzoek van GfK blijkt dat ONVZ van alle verzekeraars het meest door verzekerden wordt vertrouwd. Meer informatie staat op de website van ONVZ.

Heeft u nog vragen?
We staan voor u klaar

Meer contactopties

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.