• Eersteklas Zorgverzekering
  • Snel geholpen door ZorgConsulent
  • Klantwaardering 8,2

ONVZ/PNOzorg is gestopt met betalen aan Thuiszorg Naborgh in Rotterdam

10-09-2019 - ONVZ/PNOzorg bemiddelt betrokken verzekerden naar andere zorgverleners. Ook andere zorgverzekeraars zijn met betalingen gestopt.

Waarom stopt ONVZ/PNOzorg met betalen?

Aanleiding zijn signalen dat onvoldoende gekwalificeerde medewerkers de zorg leveren. Onderzoeksplatform Follow The Money bericht hierover: "Morfinepompen bedienen, insuline spuiten en blazen spoelen: laagopgeleide zorghulpen of zelfs schoonmaakpersoneel zouden deze medische handelingen de afgelopen weken bij Thuiszorg Naborgh uitvoeren."

Door eerdere berichtgeving van Radio1 en Follow The Money vertrok vrijwel al het gekwalificeerde personeel bij Thuiszorg Naborgh. Ook meldden medewerkers zich ziek of werden ontslagen.

Aandacht voor wijkverpleging

Eerder stopte ONVZ betalingen aan een andere zorgaanbieder van wijkverpleging. De aanbieder spande een kort geding aan, maar de rechter stelde ONVZ in het gelijk.

ONVZ heeft bijzondere aandacht voor wijkverpleging. We beogen de doelmatigheid en kwaliteit van zorg te borgen en fraude tegen te gaan. ONVZ is een vereniging zonder winstoogmerk. Door niet-doelmatige en frauduleuze zorg stijgt de premie onnodig. ONVZ doet er alles aan om de premie voor zijn verzekerden betaalbaar te houden.

Heeft u nog vragen?
Wij zijn er voor u

Meer contactopties

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.