• Eersteklas Zorgverzekering
  • Snel geholpen door ZorgConsulent
  • Klantwaardering 8,2

ONVZ helpt verzekerden gezonder te leven met FoodFirst Network

11-04-2018 - Zorgverzekeraar ONVZ en FoodFirst Network gaan mensen helpen gezonder te leven door gezonder te eten. De partijen zijn hiervoor een samenwerking aangegaan. FoodFirst Network is een online platform over gezonder leven. Een van de gezichten is meesterkok Rudolph van Veen. ONVZ is de eerste zorgverzekeraar die verzekerden samen met FoodFirst Network gaat helpen gezondere keuzes te maken op het gebied van voeding en beweging.

FoodFirst Network bevat honderden kookvideo’s met smakelijke en gezonde recepten. Koks als Rudolph van Veen, Andy McDonald, Sandra Ysbrandy en Bianca Jansen nemen kijkers stap voor stap mee, zodat zij eenvoudig met een laptop, tablet of telefoon in de keuken kunnen videokoken.

Een gezonder leven begint volgens FoodFirst Network met goede voeding; food first. Maar voor een gezonde leefstijl is meer nodig. Het platform bevat daarom ook video’s over beweging en ontspanning. Aan de keukentafel schuiven ook artsen, voedingsdeskundigen, diëtisten en psychologen aan. Onder hen professoren en artsen Jaap Seidell, Hanno Pijl en Leonard Hofstra. Gezondheidswetenschapper Maaike de Vries geeft advies over ademhaling. FoodFirst Network heeft verder een samenwerking met kickboxer Rico Verhoeven, die het platform volledig ondersteunt. De vaste huisarts is Tamara de Weijer, naast voorzitter van de stichting Arts & Voeding, tevens bekend van onder andere Humberto Tans RTL Late Night.

Gezond zijn en blijven

Concreet betekent de samenwerking met FoodFirst Network voor de verzekerden van ONVZ dat zij de mogelijkheid krijgen om zich, tegen een gereduceerd tarief aan te melden op het platform van FoodFirst Network. Op deze manier investeren ONVZ en FoodFirst Network samen in de gezondheid van verzekerden.

Met de samenwerking wil ONVZ zijn verzekerden helpen en inspireren bij een goed en gezond leven. “ONVZ is er uiteraard voor wie ziek is en zorg nodig heeft”, zegt bestuursvoorzitter Jean-Paul van Haarlem. “Maar we zijn er ook voor wie gezond is en dat graag wil blijven. We geloven dat FoodFirst Network onze verzekerden kan helpen om gezondere keuzes te maken. Een gezond leven kent vele geheimen. Het gaat namelijk niet alleen om voeding en bewegen, maar ook om ontspanning en sociale contacten. De koks, artsen en andere deskundigen van FoodFirst delen hun adviezen, recepten en tips voor een gezond en vitaal leven.”

Het platform is ook geschikt voor wie speciale behoeften heeft. Zo kunnen gebruikers in hun profiel bijvoorbeeld aangeven of ze willen afvallen, of dat ze een allergie of chronische ziekte hebben. Gebruikers met bijvoorbeeld een notenallergie krijgen geen recepten met noten en gebruikers met diabetes krijgen alleen koolhydraatbeperkte recepten te zien.

Over FoodFirst Network

FoodFirst Network is een initiatief van Jan Dekker, die ook aan de wieg stond van Life & Cooking en 24Kitchen. Dekkers doel is om de Nederlander met verse en onbewerkte voeding gezonder te maken. Zelf koken is daar onlosmakelijk mee verbonden. “Lekker leven, goed eten en je beter voelen. Daar staan wij voor. Schuif aan bij FoodFirst Network en geniet van het leven.” FoodFirst Network is geheel reclamevrij en kan daarom een eerlijk verhaal over voeding vertellen. De video’s zijn te bekijken via Smart TV, online en via de app, op tablet en mobiel.

Over ONVZ

ONVZ is een organisatie zonder winstoogmerk waar het belang van verzekerden voorop staat. De verzekeraar helpt en inspireert zijn leden bij een goed en een gezond leven. Uiteraard is ONVZ er voor wie ziek is en zorg nodig heeft, maar ook voor wie gezond is en dat wil blijven. ONVZ biedt uitsluitend restitutieverzekeringen, waarmee verzekerden zelf kun dokter en ziekenhuis kunnen kiezen. Uit onafhankelijk onderzoek van GfK blijkt dat ONVZ van alle verzekeraars het meest door verzekerden wordt vertrouwd. Meer informatie staat op de website van ONVZ (www.onvz.nl).

Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Friso de Jong, woordvoerder ONVZ, via 030 639 63 30, 06 47 23 61 27 of fdjong@onvz.nl.

Heeft u nog vragen?
Wij zijn er voor u

Meer contactopties

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.