Nieuws- en persberichten

Farmaceutische sector gevraagd mee te helpen bij bestrijding coronavirus

17-04-2020 - Een groep investeerders uit binnen- en buitenland, waaronder ONVZ, roept de farmaceutische industrie op tot internationale samenwerking bij de bestrijding van het coronavirus.

Samen het coronavirus bestrijden

Alleen samen kunnen wij het coronavirus de baas worden. Daarom roepen wij de farmaceutische sector op de handen ineen te slaan en het maximale te doen om de verspreiding van het virus en de gevolgen daarvan wereldwijd tot het uiterste minimum te beperken. Dat doen wij vanuit onze rol van betrokken aandeelhouder, samen met meer dan 40 andere vermogensbeheerders, pensioenfondsen en verzekeraars. Nationaal en internationaal. De groep vertegenwoordigt in totaal een vermogen van €1.900 miljard.

Zie de investor statement.

Financiële motieven zijn nu minder belangrijk

De deelnemende partijen constateren dat de farmaceutische industrie op dit moment veel doet om het coronavirus te bestrijden, maar dat er helaas ook voorbeelden zijn waarbij financiële en concurrentieoverwegingen op de korte termijn domineren. Dit gaat ten koste van de beste bestrijding van het virus.

De groep van betrokken aandeelhouders waarbij ONVZ zich heeft aangesloten vindt dat financiële overwegingen op dit moment minder belangrijk zijn dan de uitdaging om het coronavirus zo snel mogelijk onder controle te krijgen. De oproep is wereldwijd gericht aan meer dan 15 grote farmaciebedrijven, zoals Roche, Gilead en Johnson & Johnson.

Alles over het coronavirus

Meer nieuws rondom corona lezen? Bekijk onze algemene nieuwspagina Alles over het coronavirus.

Contact

Heeft u nog vragen? Wij zijn er voor u

Document uploaden

Deel makkelijk een document met ons

Uploaden
Meer contactopties