Nieuws- en persberichten

'Een luisterend oor is belangrijker dan ooit'

De coronacrisis raakt ons allemaal. In het XTR-artikel van NRC vertelt Ivo van Dijk over wat ONVZ doet om verzekerden, zorgverleners en medewerkers te ondersteunen. Ivo van Dijk is lid van de raad van bestuur van ONVZ.

Mensen voelen zich eenzaam

Wat opvalt is dat veel klachten die Van Dijk ter ore komen niet gaan over de gezinssituatie, nu mensen vaak thuiswerken en kinderen al een tijd niet naar school gaan. Ze gaan vooral ook over eenzaamheid. "Alleen zijn in je eigen huis, de hele dag thuis aan het werk, in dat werk blijven hangen, daarna alleen op de bank ploffen, vroeger op de dag of in de week alcohol drinken… Dan kom je zomaar in een neerwaartse spiraal."

Luisterlijn

Veel mensen vragen zich af hoe ze fysiek en mentaal gezond blijven in deze periode. Daarom heeft ONVZ de luisterlijn opgezet. "Onze ZorgConsulenten kunnen zich uitstekend inleven en luisteren. Onder normale omstandigheden zijn zij er al voor mantelzorgers. Nu zitten ze klaar voor iedereen die zijn verhaal wil doen. We luisteren niet alleen, maar geven ook advies als dat van toepassing is. Zo verlenen we zorg via de telefoon."

Thuis fit blijven

Ook vertelt Van Dijk over ONVZ-ambassadeur, ex-schaatser en Olympisch kampioen Jochem Uytdehaage die 5 keer per week een filmpje bij hem thuis of in de tuin maakte met tips om fit te blijven. Deze filmpjes zijn voor iedereen beschikbaar via Facebook en LinkedIn. "We zijn een vereniging voor mentale en fysieke gezondheid en voelen ons verantwoordelijk om een wezenlijke bijdrage te leveren. Op deze manier helpen we iedereen die thuis zit om fit en gezond te blijven."

Ook zet ONVZ zich in voor andere zorgverleners waarvan de praktijk stilligt door de crisis. "In samenwerking met collega-zorgverzekeraars bieden we die een financiële regeling aan om deze periode zo goed mogelijk door te komen nu ze weinig tot geen inkomsten hebben."

Lees het hele interview in het XTR-artikel van NRC.

Contact

Heeft u nog vragen? Wij zijn er voor u

Live chat

Ma t/m vr: 8.00 – 20.00 uur

Stel een vraag

Telefoon

Ma t/m vr: 8.30 - 18.00 uur

030 639 62 22
Meer contactopties