Nieuws- en persberichten

Oproep aan gedupeerden toeslagenaffaire: meld u bij loket private schulden

21-2-2022 - Oproep aan gedupeerden toeslagenaffaire: melden bij loket private schulden

Bent u gedupeerde van de kinderdagopvangtoeslagenaffaire? En heeft u daardoor een betalingsachterstand opgebouwd bij ONVZ? Wij vinden het heel vervelend voor u dat u in deze situatie terecht bent gekomen. Wist u dat u uw schulden bij ONVZ uit de periode 1 januari 2006 tot 1 juni 2021 kunt aanmelden bij het loket private schulden op de website www.sbn.nl? Als u zich aanmeldt, betaalt SBN uw schulden uit die periode. Doe dit zo snel mogelijk. Zo voorkomt u dat wij de betalingsachterstanden onterecht bij u gaan innen. In verband met uw privacy kunnen wij namelijk niet zien of de toeslagenaffaire de reden is van uw betalingsachterstand. 

Voor wie?

Het gaat om gedupeerden van de kinderopvang-toeslagenaffaire met schulden aan een zorgverzekeraar uit de periode 1 januari 2006 tot 1 juni 2021 die de tegemoetkoming van 30.000 euro ontvingen. Om te voorkomen dat schuldeisers die vervolgens meteen opeisten, is de betalingsverplichting opgeschort: uitstel van een jaar, waarin schuldeisers geen betaalachterstanden innen.

Op dit moment laat het kabinet onderzoeken of de opschorting wordt verlengd. Afgezien daarvan is het verstandig dat u zich meldt bij het loket private schulden, dat nog maar kortgeleden (5 januari 2022) is geopend. Nog niet alle schulden zijn daar ingediend en afgehandeld.

Kijk voor meer informatie op de website van Zorgverzekeraars Nederland.

Contact

Heeft u nog vragen? Wij zijn er voor u

Live chat

Ma t/m vr: 8.00 – 20.00 uur

Stel een vraag

Telefoon

Ma t/m vr: 8.30 - 18.00 uur

030 639 62 22
Meer contactopties