Ondersteuning van uw gezondheidsbeleid

Extra veel aandacht voor mentale gezondheid

Via inzichten in gemaakte zorgkosten helpen wij u met het herkennen van risico’s en het opsporen van mentale gezondheidsproblemen binnen uw bedrijf. Maar vaak hebben medewerkers niet eens door dat ze ergens last van hebben. 

Werkfit

Werknemers met een basisverzekering ontvangen de module Werkfit gratis. Vanuit Werkfit vergoeden wij jaarlijks een (mentale) gezondheidscheck. In een dergelijke gezondheidscheck wordt veel aandacht besteed aan het vroegtijdig opsporen van mogelijke mentale gezondheidsproblemen. Medewerkers kunnen deze 'mentale APK' zelf regelen en declareren bij ONVZ.

Wat doet thuiswerken met de gezondheid van uw werknemers?

Waar hebben ze behoefte aan, wanneer komt stress om de hoek kijken en welke gezondheidsrisico’s liggen op de loer? Een Preventief Medisch Onderzoek geeft antwoord op deze vragen en biedt een waardevolle nulmeting van de gezondheid van uw bedrijf. 

Gezondheidsnetwerk van ONVZ

Zijn er signalen van mentale gezondheidsproblemen bij uw medewerkers? Via ons Gezondheidsnetwerk hebben uw medewerkers toegang tot een groot aanbod van (online) trainingen en preventieve zorg. Eventueel aangevuld met coaching. Daarmee kunnen uw medewerkers zelf aan de slag met het herkennen, voorkomen en verminderen van psychologische klachten. Zo worden medewerkers weerbaarder en kunt u uitval door psychische klachten mogelijk voorkomen.

Is uw medewerker toch uitgevallen met mentale gezondheidsproblemen? Bij een regulier behandeltraject via de huisarts en de ggz kan het maanden duren voordat uw medewerker met de behandeling kan starten. Bovendien vallen niet alle mentale gezondheidsproblemen onder de dekking van de verzekering. Met Snelzorg zorgen wij ervoor dat uw medewerker vlot met de juiste zorgverlener aan tafel zit. Hierdoor kan uw medewerker op korte termijn starten met het herstel en sneller het werk hervatten. Neem hiervoor contact op met onze ZorgConsulenten.

Hoe GRIP medewerkers met werkstress kan helpen

"Leren omgaan met werkdruk en tijd of het verbeteren van relaties met collega’s: het online leerprogramma GRIP helpt werkgevers én medewerkers om met meer energie en minder stress door het leven te gaan. Door GRIP in te zetten, doe je al heel veel voor je mensen; je geeft ze aandacht."

Ruime vergoedingen

ONVZ staat bekend om zijn ruime vergoedingen. Op het gebied van mentale gezondheidzorg is dat niet anders. Medewerkers met een basis- en aanvullende verzekering bij ONVZ krijgen gratis Werkfit, met daarin onder andere €250 euro extra vergoeding voor het behandelen van mentale gezondheidsklachten.

Even sparren?

Heeft u vragen over de mogelijkheden of wilt u direct een PMO of interventie voor uw medewerker aanvragen? Neem dan contact op met uw accountmanager of met onze Werkgeversdesk via 030 639 62 66 of werkgeversdesk@onvz.nl. We bespreken uw behoeften en de mogelijkheden graag tijdens een vrijblijvend gesprek.

Contact

Heeft u nog vragen? Wij zijn er voor u

Document uploaden

Deel makkelijk een document met ons

Uploaden
Meer contactopties