Nieuws- en persberichten

Ziekenhuis Tergooi en zorgverzekeraar ONVZ bundelen krachten bij aanbieden sneltesten

Voor ONVZ staat het voorop dat in deze coronacrisis de reguliere gezondheidszorg en de coronazorg naast elkaar zo goed mogelijk doorgang kunnen vinden.

Minder uitval van zorgmedewerkers

Met ziekenhuis Tergooi in de regio Gooi en Vechtstreek is ONVZ tot de afspraak gekomen om te onderzoeken of het inzetten van sneltesten voor het zorgpersoneel van het ziekenhuis leidt tot een snellere doorloop van het gehele testproces, waardoor minder uitval van essentiële zorgmedewerkers plaatsvindt. 

Tergooi is gevestigd in een regio waar veel ONVZ-verzekerden wonen, waardoor het een logische keuze is om juist daar deze samenwerking te starten. Met de inzet van deze sneltesten kan goed onderzocht worden of met een slimme logistiek en bewaking van de kwaliteit, een snellere testuitslag mogelijk is.

Doel is om voor zorgpersoneel het verschil te kunnen maken tussen het kunnen starten van een werkdag of het moeten missen van een aantal diensten in afwachting van de testuitslag van de gebruikelijke PCR-test.

Bijdragen aan continuïteit van zorg

ONVZ wil met het aanbieden van deze sneltesten voor het zorgpersoneel van Tergooi bijdragen aan de continuïteit van zorg en de veiligheid van het personeel en patiënten in deze regio.

Tergooi onderzoekt verder of het mogelijk is om binnen de regio Gooi & Vechtstreek de sneltesten ook in te regelen zijn voor huisartsen, ambulancepersoneel en andere beroepsgroepen die de klok rond werken. Juist voor deze groep is het belangrijk om snel en betrouwbaar duidelijkheid te hebben over een eventuele besmetting. Daarnaast volgen de partijen de ontwikkelingen rondom de door het ministerie van VWS aangekondigde regeling ten aanzien van het aanschaffen van sneltesten voor zorg, onderwijs en politie. 

Contact

Heeft u nog vragen? Wij zijn er voor u

Document uploaden

Deel makkelijk een document met ons

Uploaden
Meer contactopties