Werkgever

De Vitaalste Thuiswerkplek

Het jaar 2020 verloopt anders dan gepland. De coronacrisis heeft grote impact op werkgevers én werknemers. Het beïnvloedt onze manier van werken, ons sociale leven en onze fysieke en mentale gezondheid. Daarom gaan ONVZ en De Ondernemer dit jaar niet op zoek naar het vitaalste bedrijf van Nederland, maar naar de Vitaalste Thuiswerkplek.

De Vitaalste Thuiswerkplek is een initiatief van ONVZ en De Ondernemer, in samenwerking met Lifeguard en thuiswerkenistopsport.nl.

Perspectief is het Vitaalste Bedrijf van Nederland 2019

Arbodienstverlener Perspectief uit Harderwijk mag zich Het Vitaalste Bedrijf van Nederland 2019 noemen. Algemeen directeur Wim Wijnholds  en commercieel directeur Peter Wijnholds ontvingen de prijs op 17 december uit handen van olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband. Volgens de vakjury is vitaliteit bij Perspectief geen trend of iets wat je erbij doet, maar echt verweven in het DNA van het bedrijf.

Als arbodienstverlener geeft Perspectief zelf het juiste voorbeeld. Aan klanten, maar ook aan de eigen medewerkers. Er is aandacht voor vitaliteit in alle aspecten van de organisatie. Niet alleen op fysiek en mentaal vlak, maar ook in hun strategie, cultuur en leiderschap. Daarom mag Perspectief zich met recht Het Vitaalste Bedrijf van Nederland 2019 noemen.

Perspectief laat twee andere genomineerden achter zich: DPI Consultancy uit Halfweg en IT-bedrijf Xcellent uit Amersfoort eindigden op de tweede en derde plaats. In totaal deden 120 bedrijven mee aan de wedstrijd.

De zoektocht naar Het Vitaalste Bedrijf van Nederland

Voor de zevende keer organiseerden ONVZ en MKB-Nederland de zoektocht naar Het Vitaalste Bedrijf van Nederland. Alle deelnemende bedrijven vulden de Lifeguard Energy Scan in, aan de hand waarvan hun Net Vitality Score (NVS) is berekend. Dit resulteerde in een lijst met de 50 vitaalste bedrijven van Nederland. Deze vijftig bedrijven investeren het meest in het energieniveau van hun medewerkers en een duurzaam succes voor de toekomst. Denk hierbij aan een hogere betrokkenheid van de medewerkers, minder verzuim en een betere teamsfeer.

De acht bedrijven met de hoogste NVS hebben zich aan de jury gepresenteerd. Daarbij werden zij beoordeeld op de thema’s: strategie, cultuur en leiderschap, flexibiliteit, gezondheid en vitaliteit, gezond ondernemen, communicatie en betrokkenheid. Op 17 december maakte de jury bekend dat arbodienstverlener Perspectief zich Het Vitaalste Bedrijf van Nederland 2019 mag noemen.

De 50 vitaalstebedrijven van 2019

Aan de slag met vitaliteit

Wilt u ook aan de slag om de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers verder te verhogen? We begrijpen dat dit niet altijd eenvoudig is. Daarom biedt ONVZ u ondersteuning met advies van gecertificeerde Register Consultants Duurzame Inzetbaarheid (RCDI) en toegang tot een uitgebreid netwerk van gezondheidsprofessionals. Waaronder Lifeguard, onze expertpartner op het gebied van vitale organisaties en de Net Vitality Score. Wij onderzoeken graag samen met u wat uw medewerkers nodig hebben en hoe we dit kunnen faciliteren.

U kunt contact met ons opnemen via e-mail werkgeversdesk@onvz.nl, of via telefoonnummer 030 639 62 66.

Juryleden

De jury van Het Vitaalste Bedrijf van Nederland bestaat uit olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband, universiteitshoogleraar Gezondheid en Maatschappij Louise Gunning, hoogleraar Psychologie Wilmar Schaufeli en voorzitter van MKB-Nederland Jacco Vonhof. Lees meer

Partners

Het Vitaalste Bedrijf van Nederland is een initiatief van zorgverzekeraar ONVZ en MKB-Nederland, in samenwerking met Lifeguard en Intermediair. En wordt mede mogelijk gemaakt door Vitaliteitsnetwerk Nederland, de Federatie voor Gezondheid en Zorg van de Zaak Netwerk. Bekijk alle partners
ONVZ Partners
Contact

Heeft u nog vragen? Wij zijn er voor u

Document uploaden

Deel makkelijk een document met ons

Uploaden
Meer contactopties