Nieuws- en persberichten

Coronacrisis: informatie voor verzekerden

De coronacrisis raakt ons allemaal. Door COVID-19 staat uw gezondheid mogelijk op het spel en moet u uw leefstijl aanpassen. Niet fijn, maar het is even niet anders.

Als ONVZ volgen wij de situatie rondom de uitbraak van het coronavirus dan ook op de voet. Graag vertellen we wat we achter de schermen doen in deze uitdagende tijden. Want ook – of juist – nu blijven we u helpen en inspireren bij een goed en gezond leven.

Grote waardering voor alle zorgverleners

In de eerste plaats hebben we grote waardering voor de inzet en flexibiliteit van alle artsen, verpleegkundigen, ziekenhuizen en hun medewerkers. Zij moeten nu alle zeilen bijzetten om de noodzakelijke zorg te kunnen (blijven) geven. Met de meeste zorgverleners werken we al jaren samen. We doen er alles aan om hen in deze periode extra te helpen.

We slaan de handen ineen

Zo zijn we met andere zorgverzekeraars en brancheverenigingen in gesprek over de impact van het coronavirus en de consequenties voor de korte en lange termijn. Deze situatie is voor iedereen nieuw en uitdagend. Goede samenwerking, maar ook zorgvuldige afstemming is cruciaal om dit zo goed mogelijk met elkaar te kunnen doorstaan. We vinden het belangrijk dat zorgverleners hun aandacht kunnen besteden aan de zorg zelf.

We staan voor u klaar

Onze medewerkers werken nu vanuit huis. Zij staan klaar om u te woord te staan en u verder te helpen. Zo bent u ook in de komende periode verzekerd van onze persoonlijke en hoogwaardige dienstverlening. En uiteraard staan wij ook klaar om vragen van zorgverleners en verzekeringsadviseurs te beantwoorden.

Veelgestelde vragen en tips om fit te blijven

Op onze website vindt u een overzicht met veelgestelde vragen over het coronavirus. Ook kunt u zich laten inspireren via Gids in gezondheid of via onze kanalen op Twitter en Facebook. Bekijk ook de tips om lichamelijk en mentaal fit te blijven van voormalig topschaatser Jochem Uytdehaage. In onze nieuwsbrief later deze week beantwoordt een huisarts in een vlog de belangrijkste corona-vragen.

Thuisleven en gezondheid

Voor nu is niet ziek worden het belangrijkste, maar ook fit en gezond blijven is voor veel mensen op dit moment een extra uitdaging. Inmiddels werken velen vanuit huis en is onze bewegingsvrijheid beperkt. Wat doet dit met onze mentale en fysieke gezondheid? Welk effect heeft sociale onthouding en thuisleven op de gemoedstoestand en lichamelijke conditie van Nederlanders? En hoe kunnen we dit positief beïnvloeden? Daar gaan wij onderzoek naar doen, zodat we iedereen in Nederland – juist onder deze uitdagende omstandigheden – kunnen blijven helpen en inspireren bij een goed en gezond leven.

Iedereen de komende tijd veel kracht en gezondheid toegewenst.

Alles over het coronavirus

Meer nieuws rondom corona lezen? Bekijk onze algemene nieuwspagina Alles over het coronavirus.

Contact

Heeft u nog vragen? Wij zijn er voor u

Live chat

Ma t/m vr: 8.00 – 20.00 uur

Stel een vraag

Telefoon

Ma t/m vr: 8.30 - 18.00 uur

030 639 62 22
Meer contactopties