Nieuws- en persberichten

ONVZ meest betrouwbare zorgverzekeraar van Nederland

Houten, 18 april 2023 - Onderzoeksbureau MarketResponse heeft in het onafhankelijk onderzoek KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2023 de loyaliteit en tevredenheid onder verzekerden van zorgverzekeraars gemeten. Meer klanten bevelen ONVZ aan, blijkt uit de sterk gestegen Net Promotor Score (NPS) van +35 (2022: +29). ONVZ staat hiermee in de top van de markt op positie 2. Ook het vertrouwen in ONVZ is significant toegenomen: de Net Trust Score (NTS) stijgt naar + 40. Hiermee staat ONVZ dit jaar op de eerste plek als de zorgverzekeraar die het meeste vertrouwen geniet van zijn verzekerden.

Met deze scores presteert ONVZ fors hoger dan het gemiddelde van markt (NPS + 16 en NTS +20). De sterk gestegen waardering geldt ook voor de algemene beoordeling van de dienstverlening en het product door verzekerden. Het rapportcijfers voor dienstverlening is gestegen naar 8,5 (2022: 8,3) en voor het product naar 8,0 (2022: 7,9).

KlantenMonitor  Zorgverzekeringen®  2023

Positief over afhandelen declaraties en contact

Ook op alle onderliggende deelprocessen is de waardering door verzekerden gestegen. Verzekerden hebben een positieve algemene ervaring en zijn positief over de uitgebreidheid van het pakket en de dekkingen. Ook hebben zij er vertrouwen in dat zaken goed geregeld zijn. Verzekerden zijn met name positief over de afhandeling van declaraties. Zij waarderen hier het gemak van indienen  (8,8), de snelheid van uitbetalen (8,7) en de redelijkheid in het toekennen. Daarnaast zijn verzekerden meer tevreden over het (persoonlijke) contact met ONVZ via telefoon (8,3), e-mail (8,1) en chat (7,8). Aandachtspunten zijn er ook bij het gebruik van de digitale kanalen; waaronder de beschikbaarheid en overzichtelijkheid van de app en de mijn omgeving.

Dank voor waardering en vertrouwen

Esther Jelsma, Directeur Klantrelaties ONVZ: “Als Eersteklas Zorgverzekering werken we er iedere dag hard aan om onze verzekerden een excellente service en dienstverlening te bieden. Wij zijn heel blij met de positieve waardering van onze verzekerden en de scores op NPS en NTS die ruim boven het marktgemiddelde liggen, en wederom zijn gestegen. Het is een stimulans om onze service en dienstverlening aan hen te blijven verbeteren. Wij danken alle verzekerden voor deze mooie waardering, hun loyaliteit en het vertrouwen in ONVZ. “

Toegang tot zorg voor ONVZ-verzekerden niet beperkt vanwege financiële afspraken

U als ONVZ-verzekerde kunt gewoon bij het ziekenhuis terecht.

Contact

Heeft u nog vragen? Wij zijn er voor u

Document uploaden

Deel makkelijk een document met ons

Uploaden
Meer contactopties