Gecombineerde leefstijlinterventie

Zorgverlener

Gecombineerde leefstijlinterventie bij overgewicht (gli) bij volwassenen

Per 1 januari 2019 vergoedt de basisverzekering voor patiënten met overgewicht en een verhoogd ziekterisico een gecombineerde leefstijlinterventie (gli) gericht op het verwerven en behouden van een gezonde leefstijl.

Wilt u daarover meer weten? In de vergoeding Gecombineerde leefstijlinterventie overgewicht staan de nadere voorwaarden. Zo moeten patiënten ons vooraf toestemming vragen en vergoeden we alleen interventies van door ons erkende gecombineerde leefstijlinterventies.

Declaratiestandaard

Sinds de introductie van de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) worden de kosten hiervan gedeclareerd bij de zorgverzekeraar via de declaratiestandaard PM304/305. Echter is in overleg met diverse partijen besloten dat we overgaan naar een generieke declaratiestandaard (GDS801/802) per 1 juli 2024.
Dit betekent dat u ervoor moet zorgen dat uw softwareleverancier én u voor 1 juli 2024 gereed is om voor u de declaraties in te kunnen dienen via deze nieuwe standaard. Voor meer informatie over deze nieuwe standaard verwijzen wij u naarVektis.

Zorgovereenkomst gecombineerde leefstijlinterventie

U kunt een zorgovereenkomst gecombineerde leefstijlinterventie aanvragen door een e-mail te sturen naarcontractbeheer.ketenzorg@onvz.nl onder vermelding van uw AGB-code en reden van aanvraag.

 

Aanpak overgewicht en obesitas bij kinderen

Per 1 januari 2024 vergoedt de basisverzekering een aanpak gericht op het verbeteren van de leefstijl van kinderen jonger dan 18 jaar. 

Wilt u daarover meer weten? In de vergoeding Aanpak overgewicht en obesitas bij kinderen staan de nadere voorwaarden. Zo moeten patiënten ons vooraf toestemming vragen en vergoeden we alleen interventies van door ons erkende gecombineerde leefstijlinterventies.

Declaratiestandaard

Sinds de introductie van de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) worden de kosten hiervan gedeclareerd bij de zorgverzekeraar via de declaratiestandaard PM304/305. Echter is in overleg met diverse partijen besloten dat we overgaan naar een generieke declaratiestandaard (GDS801/802) per 1 juli 2024. Dit betekent dat u ervoor moet zorgen dat uw softwareleverancier én u voor 1 juli 2024 gereed is om voor u de declaraties in te kunnen dienen via deze nieuwe standaard. Voor meer informatie over deze nieuwe standaard verwijzen wij u naarVektis.

Contact

Heeft u nog vragen? Wij zijn er voor u

Document uploaden

Deel makkelijk een document met ons

Uploaden
Meer contactopties