• Eersteklas Zorgverzekering
  • Snel geholpen door ZorgConsulent
  • Klantwaardering 8,2

De collectieve korting gaat op de schop. Dit kunt u doen.

30-09-2019 - Eerder dit jaar informeerden wij u over de collectiviteitskorting voor basisverzekeringen die vanaf 1 januari 2020 wordt beperkt tot maximaal 5%. We hebben toen ook gezegd dat het belangrijk is dat we als verzekeringssector meer moeten doen om collectiviteiten zorginhoudelijke kwaliteit te geven.

Onderzoek door de minister

Minister Bruins van Medische Zorg en Sport heeft namelijk aangegeven komend jaar opnieuw onderzoeken of het aantal collectiviteiten met relevante zorginhoudelijke afspraken voldoende is gestegen. Wanneer hij hierin onvoldoende vooruitgang constateert, kan dit zelfs leiden tot het afschaffen van de collectiviteitskorting. 

Werkgeverscollectieven, en dus de zorginhoudelijke afspraken, moeten vanaf 2020 voldoen aan drie criteria:

  • leiden tot een besparing op zorgkosten in de basisverzekering
  • specifiek toegespitst zijn op de populatie van de collectiviteit
  • niet al geregeld zijn in andere wet- en regelgeving

Dit kunt u doen

Ondertussen staat het overstapseizoen weer voor de deur. Heeft u collectieve contracten in uw portefeuille? Dan is het goed te bedenken dat u als verzekeringsadviseur ook veel kunt betekenen in het opnieuw vormgeven van collectieve contracten, waardoor deze voldoen aan de eisen van de minister. Door hiermee aan de slag te gaan, kunt u waarde toevoegen aan uw dienstverlening aan zowel werkgevers als aan collectiviteiten.

Wat u kunt doen? Ga bijvoorbeeld eens in gesprek met werkgevers. Wat zijn hun wensen op het gebied van preventie en verzuimmanagement? Door dat in kaart te brengen, legt u al een basis voor een collectiviteit die voldoende zorginhoudelijke afspraken heeft.

ONVZ kan u helpen

Op de website van Adfiz kunt u onder 'Modeloverzicht' zien om welke mogelijke zorgafspraken het gaat. En, zoals u in het modeloverzicht kunt zien, kan ONVZ u hierbij helpen. Immers, als zorgverzekeraar gericht op preventie zijn wij als geen ander in staat om zorginhoudelijke afspraken in de steigers te zetten. Als wij weten wat de wensen zijn van een werkgever, kunnen wij vervolgens de mogelijkheden in kaart brengen en samen met u en de werkgever een pakket samenstellen dat voldoet aan de eisen van de minister.

Op deze manier kunnen wij er samen voor zorgen dat de kortingen voor collectieve contracten ook na 2020 mogelijk blijven. Dat is belangrijk voor u, goed voor de werkgevers en collectiviteiten, en in het voordeel van verzekerden.

Meer weten?

Wilt u meer weten over hoe ONVZ u kan helpen bij het maken van zorginhoudelijke afspraken? Neem dan contact op met uw accountmanager of onze werkgeversdesk via telefoonnummer 030 639 62 26.

Heeft u nog vragen?
Wij zijn er voor u

Meer contactopties

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.