• Zeer ruime vergoedingen
  • Advies van ZorgConsulent
  • Klantwaardering 8,2

ONVZ stopt consumentenverkoop Superfit via website

Consumenten kunnen de meest uitgebreide aanvullende verzekering van ONVZ, Vrije Keuze Superfit, niet langer via de website aanvragen. De Superfit kan voortaan alleen nog worden aangevraagd door middel van een offerteaanvraag bij zowel verzekeringsadviseur als ONVZ. Dekkingsoverzichten en polisvoorwaarden blijven voor de consument nog wel gewoon beschikbaar op de website van ONVZ.

Transparant

Door de consument een offerte te laten opvragen, probeert ONVZ bij te dragen aan realistische verwachtingen van klanten. Het eerste contactmoment met u als verzekeringsadviseur of de klantenservice van ONVZ is daarvoor het meest geschikt. Door de klant vooraf goed te informeren over de toelatingseisen en de medische acceptatievragen van de Vrije Keuze Superfit, kunt u als verzekeringsadviseur goed inschatten of de persoon in kwestie in aanmerking komt voor de aanvullende verzekering.

Door op deze manier transparant te communiceren met klanten, wil ONVZ voorkomen dat er valse verwachtingen worden gewekt.

Laagdrempelig

De ervaring leert dat het aanvragen van een zorgverzekering via de website door consumenten als zeer laagdrempelig wordt gezien. In de praktijk leidt dit dan ook tot een groot aantal aanvragen. Consequentie daarvan is dat een deel van de aanvragen niet gehonoreerd kan worden omdat mensen niet aan de voorwaarden van de verzekering in kwestie voldoen. In het geval van Superfit, dat verhoudingsgewijs strengere toelatingsvoorwaarden kent, is dit effect het grootst.

Wij verwachten dat door de nieuwe werkwijze in combinatie met het deskundige advies van de verzekeringsadviseurs de verwachtingen van onze klanten in de toekomst beter aansluiten op ons aanbod.

Nog vragen?

Heeft u nog vragen over de verkoop van Superfit? Neemt u dan contact op met uw relatiemanager. U kunt ONVZ ook bereiken via 030 639 64 10 of een e-mail sturen naar vo@onvz.nl.

Artikelen ONVZ Nieuws Oktober 2015

Heeft u nog vragen?
We staan voor u klaar

Meer contactopties

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.