• Eersteklas Zorgverzekering
  • Snel geholpen door ZorgConsulent
  • Klantwaardering 8,3

Toestemming vragen voor hulpmiddelen

Zo vraagt u toestemming voor hulpmiddelen.

Wanneer moet u toestemming vragen

Heeft u geen contract met ons? Of heeft u een contract, maar zijn daarin geen afspraken gemaakt over de beoordeling van hulpmiddelen? Dan is vaak vooraf toestemming van ons nodig. Onze verzekerden zijn zelf verantwoordelijk voor het vragen van die toestemming. Zij rekenen wel op uw medewerking.

Wanneer hoeft u geen toestemming te vragen

Heeft u in het contract met ons afspraken gemaakt over de beoordeling van hulpmiddelen? Dan hoeft u geen toestemming bij ons te vragen. U beoordeelt dan of uw cliënt aan alle criteria voldoet.

Zo vraagt u toestemming

U vraagt toestemming voor het hulpmiddel met meestal een medisch voorschrift en een offerte voor het hulpmiddel. Wat u precies moet opsturen, vindt u in het overzicht toestemming vragen hulpmiddelen.

 

Waar stuurt u de aanvraag naar toe? 

U kunt de aanvraag rechtstreeks aan ons sturen. Graag zelfs. Dit kan via het contactformulier op deze website. Secure Mail gebruiken kan ook. Informeer naar de mogelijkheden via hulpmiddelen@onvz.nl.

U kunt de aanvraag ook per post sturen: 

ONVZ

Afdeling Machtigingen 

Postbus 392 

3990 GD Houten

Goed om te weten

  • Wij behandelen uw gegevens vertrouwelijk

    De medewerkers die aanvragen behandelen, werken onder verantwoordelijkheid van onze medisch adviseur. En hebben dezelfde plicht tot geheimhouding. Meer hierover, en over andere privacyregels, vindt u terug in ons privacy statement.

  • Wilt u meer weten?

     Bekijk dan de vergoeding Hulpmiddelen.

     

Heeft u nog vragen?
Wij zijn er voor u

Meer contactopties

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.