Hulpmiddelen

Bent u een leverancier van hulpmiddelen? Dan vindt u hier de informatie die u nodig heeft.

Declareren

Hulpmiddelen kunt u rechtstreeks bij ons declareren. Dit doet u via VECOZO.

Toestemming vragen

Voor hulpmiddelen is in een aantal gevallen vooraf toestemming van ons nodig.

Wat wij controleren

Wij zijn bevoegd om controles uit te voeren op de zorg en de ingediende declaraties.

Een overeenkomst met ONVZ

Via de inkooporganisatie VRZ Zorginkoop kopen wij hulpmiddelenzorg in. Dit geldt niet voor hoortoestellen. Hoortoestellen kopen wij zelf in. VRZ Zorginkoop ondersteunt ons daar wel bij. VRZ Zorginkoop  is dan ook uw aanspreekpunt voor alle vragen over (het sluiten van) overeenkomsten. 

Vergoedingen

Wilt u weten of het hulpmiddel wordt vergoed? In onze algemene regels en vergoedingen vindt u de voorwaarden die gelden voor onze basisverzekering en aanvullende zorgverzekeringen. Bijvoorbeeld informatie over de belangrijkste indicatievereisten en eventueel noodzakelijke voorschriften. 

Wijzigingen voor 2019

Bent u alleen op zoek naar de wijzigingen voor 2019? Deze hebben wij per zorgsoort kort weergegeven in een wijzigingsoverzicht 2019.

Goed om te weten

  • Vanaf 2019 is er geen reglement hulpmiddelen meer

    Tot en met 2018 hadden wij een reglement hulpmiddelen. In 2019 zijn de voorwaarden uitgewerkt in de basisregels hulpmiddelen en in de vergoedingen Hulpmiddelen basisverzekering.

  • Wij volgen de afspraken om administratieve lasten te verminderen

    Om de administratieve lasten te verminderen, volgen wij de afspraken die in het veld gemaakt zijn. Zo hoeft de huisarts geen formulier verbandmiddelen meer in te vullen en is een recept met onder andere de indicatiecode voldoende. U kunt op basis daarvan beoordelen of de basisverzekering het hulpmiddel vergoedt. Andere zorgverleners moeten nog wel het ZN-aanvraagformulier verbandmiddelen gebruiken.

Handige links

Heeft u nog vragen?
We staan voor u klaar

Meer contactopties

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.