• Eersteklas Zorgverzekering
 • Snel geholpen door ZorgConsulent
 • Klantwaardering 8,3

Toestemming vragen voor medisch-specialistische revalidatie

Zo vraagt u toestemming voor medisch-specialistische revalidatie.

Wanneer moet u toestemming vragen

Alleen als u geen contract met ons heeft

Heeft u geen contract met ons? Dan is vooraf toestemming van ons nodig voor poliklinische interdisciplinaire medisch-specialistische revalidatie. Ook voor de revalidatie voor post/Long-COVID. U kunt als revalidatiearts eerst onderzoek doen om een indicatie te stellen en te bepalen welke behandeling aangewezen is. Hiervoor is geen toestemming nodig. Stelt u vast dat de problemen zo complex zijn dat interdisciplinaire medisch-specialistische revalidatie nodig is? Dan is voor de start van de behandeling toestemming van ons nodig.

Heeft u een contract met ons?

Dan hoeft u geen toestemming te vragen. In het contract staan onze afspraken over medisch-specialistische revalidatie. U beoordeelt of uw cliënt aan alle criteria van de basisverzekering voldoet.

Zo vraagt u toestemming

Onze verzekerden zijn zelf verantwoordelijk voor het vragen van toestemming. Zij rekenen wel op uw medewerking.

Toestemming vraagt u met het online aanvraagformulier. Na verzending daarvan kunt u een pdf van de ingevulde aanvraag downloaden voor uw eigen administratie. Helaas werkt het online aanvraagformulier niet in de browser Internet Explorer.

U als revalidatiearts kunt het aanvraagformulier ook printen en invullen. Zorg dat u alles op het formulier invult. En het ondertekent.

Revalidatie post/Long-COVID

Momenteel voldoen deze trajecten nog niet aan de stand van wetenschap en praktijk. Zorginstituut Nederland en verzekeraars zijn nog in afwachting van een degelijk en goed uitgevoerd onderzoek naar interdisciplinaire medisch specialistische revalidatie (iMSR) bij long-COVID. Tot die tijd is er in individuele situaties tijdelijk bekostiging mogelijk voor langdurige COVID-klachten vanuit de basisverzekering.

Toestemming post/Long-COVID

Om de medisch adviseur deze aanvraag te laten beoordelen, hebben wij in ieder geval de volgende gegevens nodig:

 • een verwijsbrief inclusief de medische en paramedische voorgeschiedenis
 • een huisartsjournaal
 • aangetoonde aandoening aan houdings- en bewegingsapparaat
 • een volledig en gedocumenteerde stepped care behandeling in de 1e lijn is afgerond en niet toereikend. Hiervoor ontvangen we graag de medisch inhoudelijke behandelgeschiedenis en onderbouwing

Waar stuurt u de aanvraag naar toe?

U kunt de aanvraag rechtstreeks aan ons sturen. Graag zelfs. Dat kan via het online aanvraagformulier of het contactformulier op deze website. Secure Mail gebruiken kan ook. Informeer naar de mogelijkheden via ziekenhuizen@onvz.nl.

Of per post naar:

ONVZ

Afdeling Machtigingen

Postbus 392

3990 GD Houten

Goed om te weten

 • Wij behandelen uw gegevens vertrouwelijk

  De medewerkers die aanvragen behandelen, werken onder verantwoordelijkheid van onze medisch adviseur. En hebben dezelfde plicht tot geheimhouding. Meer hierover, en over andere privacyregels, vindt u terug in ons privacy statement.

 • Wilt u meer weten?

  Bekijk dan de vergoeding Medisch-specialistische revalidatie.

Heeft u nog vragen?
Wij zijn er voor u

Meer contactopties

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.