• Eersteklas Zorgverzekering
  • Snel geholpen door ZorgConsulent
  • Klantwaardering 8,3

Toestemming vragen voor verpleging en verzorging thuis

Zo vraagt u toestemming voor verpleging en verzorging thuis.

Wanneer moet u toestemming vragen

Voor verpleging en verzorging thuis (wijkverpleging) is vooraf onze toestemming nodig als u geen contract met ons heeft.

Heeft u met ons een contract voor verpleging en verzorging thuis (wijkverpleging)? Dan hoeft u geen toestemming te vragen. U beoordeelt dan of uw cliënt aan alle criteria van de basisverzekering voldoet. 

Zo vraagt u toestemming 

Is vooraf toestemming van ons nodig? Deze kunt u voor onze verzekerden bij ons aanvragen. Graag zelfs!

Toestemming vraagt u met het aanvraagformulier verpleging en verzorging thuis. U kunt dit, samen met uw cliënt, of de (wettelijk) vertegenwoordiger, invullen. Op het aanvraagformulier staat welke informatie wij nodig hebben. U moet bijvoorbeeld altijd het zorgplan meesturen. Zorg dat u alles op het formulier invult.

De zorg kan meteen starten

Vaak moet de zorg meteen starten. Bijvoorbeeld als bij ontslag uit het ziekenhuis thuis zorg nodig is. Dat kan, ook als wij nog geen toestemming hebben gegeven.

Let wel op dat de indicatie en het zorgplan klaar moeten zijn binnen 7 dagen nadat de zorg is gestart. De vergoeding kan niet verder terug gaan dan deze 7 dagen.

Waar stuurt u de aanvraag naar toe?

U kunt de aanvraag rechtstreeks aan ons sturen. Dit kan via ons contactformulier. Secure Mail gebruiken kan ook. Informeer naar de mogelijkheden via verplegingenverzorging@onvz.nl.

U kunt de aanvraag ook per post sturen:

ONVZ

Afdeling Machtigingen

Postbus 392

3990 GD Houten

Twijfelt u over wat vergoed mag worden? Onze medewerkers van de afdeling declaratiebehandeling kunnen u verder helpen. Zij zijn telefonisch te bereiken via 030 639 62 22.

Goed om te weten

  • Wij behandelen uw gegevens vertrouwelijk

    De medewerkers die aanvragen behandelen, werken onder verantwoordelijkheid van onze medisch adviseur. En hebben dezelfde plicht tot geheimhouding. Meer hierover, en over andere privacyregels, vindt u terug in ons privacy statement

  • Wilt u meer weten?

    Bekijk dan de vergoeding Verpleging en verzorging.

Heeft u nog vragen?
Wij zijn er voor u

Meer contactopties

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.