Zieken- en ambulancevervoer

Bent u taxivervoerder? Of rijdt u op een ambulance? Dan vindt u hier de informatie die u nodig heeft.

Declareren

Ziekenvervoer en ambulancevervoer kunt u rechtstreeks bij ons declareren. Dit doet u via VECOZO.

Toestemming vragen

Voor zittend ziekenvervoer is vooraf toestemming van ons nodig. Niet voor de ambulance.

Wat wij controleren

Wij zijn bevoegd om controles uit te voeren op de zorg en de ingediende declaraties.

Een overeenkomst met ONVZ

Ambulancevervoer

Via de inkooporganisatie VRZ Zorginkoop kopen wij ambulancezorg in. Wij volgen daarbij de afspraken die u met de preferente verzekeraar in uw regio maakt. VRZ Zorginkoop is uw aanspreekpunt voor alle vragen over (het sluiten van) deze overeenkomsten.

Zittend ziekenvervoer

Voor het organiseren van het taxivervoer voor onze verzekerden hebben wij een overeenkomst met vervoersregisseur Transvision. Onze verzekerde kan daar een aanvraag doen voor zittend ziekenvervoer. Na toestemming regelt Transvision het vervoer van en naar elke bestemming in Nederland. En waar nodig ook in België en Duitsland. Transvision werkt samen met een groot aantal taxibedrijven.

Bent u taxivervoerder en wilt u voor Transvision rijden? Neemt u dan contact op met Transvision op telefoonnummer 0900 333 33 30. Voor meer informatie kijkt u op de website van Transvision.

Vergoedingen

In onze algemene regels en vergoedingen vindt u de voorwaarden die gelden voor onze basisverzekering en aanvullende zorgverzekeringen. Bijvoorbeeld informatie over de belangrijkste indicatievereisten en eventueel noodzakelijke voorschriften.

U vindt de voorwaarden voor vervoer in de vergoedingen:

Wijzigingen voor 2019

De basisverzekering vergoedt ziekenvervoer naar nierdialyse en naar chemo-, radio- of immuuntherapie. Met ingang van 1 januari 2019 vergoedt de basisverzekering ook het vervoer naar consulten, onderzoek en controles als die samenhangen met de nierdialyse of oncologische behandeling.

Bent op zoek naar alle wijzigingen voor 2019? Deze hebben wij per zorgsoort kort weergegeven in een wijzigingsoverzicht 2019.

Heeft u nog vragen?
We staan voor u klaar

 

Meer contactopties

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.