Nieuws

Verzekerd van een zorgeloze vakantie

Tijdens de vakantie komen we tot rust, laden we op en genieten we van het weer. We helpen u graag alles uit uw vakantie te halen. Daarom verzamelden we de handigste tips en inspirerende artikelen voor u op deze pagina. 

We zetten u graag in het zonnetje. Daarom vindt u hier alle informatie die u nodig heeft voor een zorgeloze vakantie.

Regular image

Pré-vakantiestress? Zo ga je relaxed op weg

Gaat u ook met vakantie, in binnen- of buitenland? Wij geven u vier tips om pré-vakantiestress te vermijden en te genieten vanaf dag één.

Bekijk de 4 tips
Meisje zit op stoel met koffer en zoekt een zorgverlener op haar telefoon

Zorghulp in het buitenland

Het kan gebeuren dat u in het buitenland problemen met uw gezondheid krijgt. U kunt dan contact opnemen met de alarmcentrale Zorgassistance van ONVZ.

Wat doet Zorgassistance?
moeder en dochter spelen op het strand

Eerste hulp bij vakantiekwalen

Ik ga met vakantie en ik neem mee... terug? Op reis gaan is leuk, maar wat doe je bij een kwallenbeet, een zonnesteek of reizigersdiarree? En welke medicijnen of hulpmiddelen neem je mee in je reisapotheek? Eerste hulp bij vakantiekwalen!

Bekijk onze tips

Wereldwijd toegang tot een huisarts

Ook in het buitenland kunt u gebruikmaken van de Digitale Huisarts. Als u klachten heeft die door een huisarts goed te beoordelen zijn via een bericht of videobellen, kunt u een digitaal consult inplannen. Zo wordt u ook op vakantie snel geholpen door een huisarts.

Meer informatie

Meestgestelde vragen over buitenland en reizen

Gaat u op vakantie of naar het buitenland voor bijvoorbeeld uw werk? Dan zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Bekijk de meestgestelde vragen en antwoorden over buitenland en reizen.

Bekijk meestgestelde vragen

Medicijnverklaring voor op reis

Gebruikt u medicijnen? Dan kan het zijn dat u een medicijnverklaring nodig heeft. Kijk op de website van het CAK of u een medicijnverklaring nodig heeft om uw medcijnen mee te nemen naar uw reisbestemming.

Bekijk of u een medicijnverklaring nodig heeft

Buitenlandvaccinaties en preventieve geneesmiddelen

Afhankelijk van uw vakantiebestemming kan het belangrijk zijn om vooraf gevaccineerd te worden. Als u tijdens uw reis geen infectieziekten wilt oplopen. 

Bekijk vergoeding
Contact

Heeft u nog vragen? Wij zijn er voor u

Document uploaden

Deel makkelijk een document met ons

Uploaden
Meer contactopties