Ziekenhuizen en medisch specialisten

Zorgverlener

Bent u medewerker van een ziekenhuis? Of bent u een medisch specialist?

Op deze pagina vindt u alle informatie die u nodig heeft, zoals het vragen van toestemming en het indienen van declaraties.

Contracteren

Informatie voor zorgverleners over onze zorginkoop

Meer over zorginkoop

Toestemming vragen

Voor medisch-specialistische zorg is in een aantal gevallen vooraf toestemming van ons nodig.

Hoe werkt dat?

Declareren

Medisch-specialistische zorg kunt u meestal rechtstreeks bij ons declareren. Dit doet u via VECOZO.

Declareren doet u zo

Overleg over individuele situaties

We werken graag met u samen aan het leveren van goede zorg, juist ook in individuele (zorg)situaties. Als zorgverzekeraar met ruime vergoedingen kunnen we soms iets meer bieden dan andere zorgverzekeraars.

Heeft u vragen rondom de inzet van ziekenhuisverplaatste zorg? Over verblijf in een herstellingsoord of zorghotel? Of over transmurale zorgmogelijkheden voor onze verzekerden? Belt u dan met onze ZorgConsulent. Die kan ook meedenken bij (dreigende) knelpunten in bijvoorbeeld de logistiek rondom orthopedische diagnostiek, arrangementen bij heup- of knie-operaties, regio-afspraken voor ouderen op de SEH, in geriatrische revalidatiezorg of eerstelijns verblijf.

Loopt in één van de specialismen de wachttijd voor onze verzekerden op? Neemt u dan ook contact met ons op. Of verwijs onze verzekerden naar onze ZorgConsulent voor wachtlijstbemiddeling.

Meer mogelijkheden met Vrije Keuze Superfit of Zorgplan

Onze aanvullende verzekeringen Superfit en Zorgplan van ONVZ Vrije Keuze bieden onze verzekerden extra's bij een ziekenhuisopname. Het gaat om:

 • gebruik van een eenpersoonskamer
 • aanvullende comfortzorg in het ziekenhuis
 • inzet van onze Zorgassistent voor ondersteuning bij de ziekenhuisopname of het regelen van vervoer er naartoe
 • ondersteuning bij de overgang naar huis, door inzet van hulpmiddelen in de thuissituatie, tijdelijk verblijf in een zorghotel of herstellingsoord, het regelen van aanvullende hulp (boodschappen, maaltijden, huishouding) thuis etc.

Ook deze aanvullende zorg kunt u rechtstreeks bij ons declareren via Vecozo.

Beschikt uw ziekenhuis over eenpersoonskamers? Kijkt u dan of u wordt genoemd in ons overzicht ziekenhuizen ONVZ Zorgplan.

Vergoedingen

Wilt u weten of de door u gegeven behandeling wordt vergoed? In onze algemene regels en vergoedingen vindt u de voorwaarden die gelden voor onze basisverzekering en aanvullende zorgverzekeringen. Bijvoorbeeld informatie over de belangrijkste indicatievereisten en eventueel noodzakelijke verwijzingen.

Veel geraadpleegde vergoedingen zijn:

Wijzigingen voor 2024

Bent u alleen op zoek naar de wijzigingen voor 2024? Deze vindt u in het wijzigingsoverzicht 2024.

Goed om te weten

 • Met de meeste zorgverleners hebben wij tariefafspraken. Voor ONVZ Vrije Keuze geldt dat wij niet-gecontracteerde zorg vergoeden tot maximaal het NZa-tarief in het gereguleerde segment. In het vrije segment geldt dat uw tarief marktconform moet zijn.

  Voor ONVZ Bewuste Keuze gelden maximale vergoedingen voor niet-gecontracteerde zorg. 
 • Heeft u een patiënt die geen Nederlandse basisverzekering heeft, maar wel de  internationale verzekering Health Basic of Health Premium van ONVZ? Dan kunt u toch rechtstreeks declareren via Vecozo. We hebben daarvoor een extra informatiedocument opgesteld.

  Daarnaast heeft ONVZ UZOVI-code 3365 voor ONVZ Expats. Meer daarover leest u op de pagina Expats Coverage

 • Zorgverzekeraars zijn verplicht om de rechtmatigheid (formele controle) en doelmatigheid (materiele controle) van de ingediende declaraties te onderzoeken. Lees meer over controles op pagina Controle protocol.

Contact

Heeft u nog vragen? Wij zijn er voor u

Document uploaden

Deel makkelijk een document met ons

Uploaden
Meer contactopties