ONVZ

Maximale vergoedingen ONVZ Vrije Keuze

Bij ONVZ bent u verzekerd van een Eersteklas Zorgverzekering. Met ONVZ Vrije Keuze bepaalt u zelf naar welke zorgverlener u gaat en in welk ziekenhuis u behandeld wordt. Er gelden voor enkele zorgsoorten maximale vergoedingen als u naar een zorgverlener gaat die geen contract met ONVZ heeft. Bent u benieuwd wat dit voor u betekent? Lees dan verder.

This page is also available in English.

Welke verzekering heeft u?

ONVZ sluit met veel zorgverleners een contract om te zorgen dat u zo snel mogelijk toegang heeft tot zorg van hoge kwaliteit tegen de juiste prijs.

Heeft mijn zorgverlener een contract?

Bent u benieuwd of uw zorgverlener een contract met ONVZ heeft? Bekijk dan de Zorgzoeker. In de Zorgzoeker vindt u altijd de actuele status.

Heeft uw zorgverlener geen contract?

In veel gevallen krijgt u dan nog steeds een volledige vergoeding voor verzekerde zorg. Als de prijzen van uw zorgverlener maar marktconform zijn. Bij enkele zorgsoorten is dat niet zo en dan moet u soms een deel zelf betalen. Die zorgsoorten met maximale vergoedingen vindt u hieronder.

Zorgsoorten met maximale vergoedingen

 • Gaat u naar een niet-gecontracteerde zorgverlener? Dan moet u   rekening houden met de maximale vergoedingen. Vergelijk de prijzen van uw thuiszorgorganisatie met onze maximale vergoedingen. Als deze prijzen hoger zijn dan de maximale vergoedingen, brengt uw zorgverlener het verschil meestal bij u in rekening.
  Maximale vergoedingen Verpleging en verzorging in de eigen omgeving 2024 ONVZ Vrije Keuze
  Maximale vergoedingen Verpleging en verzorging in de eigen omgeving 2023
    

 • Gaat u naar een niet-gecontracteerde zorgverlener? Dan moet u rekening houden met de maximale vergoedingen. Vergelijk de prijzen van uw ggz-behandelaar met onze maximale vergoedingen. Als deze prijzen hoger zijn dan de maximale vergoedingen, brengt uw zorgverlener het verschil meestal bij u in rekening.

  Maximale vergoedingen Geestelijke gezondheidszorg 2024 ONVZ Vrije Keuze 
  Maximale vergoedingen Geestelijke gezondheidszorg 2023

 •   Kiest u voor een niet-gecontracteerde leverancier? Dan moet u rekening houden met de maximale vergoedingen. Vergelijk de prijzen van uw hulpmiddelen leverancier met onze maximale vergoedingen. Als deze prijzen hoger zijn dan de maximale vergoedingen, brengt uw zorgverlener het verschil meestal bij u in rekening.

  Maximale vergoedingen Hulpmiddelen ONVZ Vrije Keuze 2024

 • Gaat u naar een niet-gecontracteerde apotheek? Dan moet u rekening houden met de maximale vergoedingen. Voor de geneesmiddelen en voor de dienstverlening van de apotheek. Vergelijk  de prijzen met onze maximale vergoedingen. Als deze prijzen hoger zijn dan de maximale vergoedingen, brengt u apotheek  het verschil meestal bij u in rekening.

  Maximale vergoedingen geneesmiddelen 2024 ONVZ Vrije Keuze

 • De meeste fysiotherapie voor kinderen zit in de basisverzekering. Sommige fysiotherapie voor volwassenen ook. De aanvullende verzekering vergoedt ook fysiotherapie als de basisverzekering  deze (nog) niet vergoedt. Heeft u fysiotherapie die de aanvullende verzekering vergoedt? En gaat u naar een niet-gecontracteerde fysiotherapeut? Dan moet u rekening houden met de maximale vergoedingen. Vergelijk de prijzen van uw fysiotherapeut met onze maximale vergoedingen. Als deze prijzen hoger zijn dan de maximale vergoedingen, brengt uw zorgverlener het verschil meestal bij u in rekening.  Dit geldt dus niet als uw basisverzekering fysiotherapie vergoedt. En ook niet als u oefentherapie Cesar of Mensendieck krijgt.

  Maximale vergoedingen fysiotherapie aanvullende verzekering 2024 ONVZ Vrije Keuze

Wilt u liever dat wij uw zorg uit de bovenstaande zorgsoorten volledig vergoeden? Kies dan een gecontracteerde zorgverlener. In onze Zorgzoeker ziet u welke zorgverleners door ons gecontracteerd zijn. Of neem contact op met onze ZorgConsulenten. Zij zoeken graag voor u uit bij welke zorgverlener u terechtkunt. De ZorgConsulenten zijn bereikbaar via het telefoonnummer 0800 022 14 50 (kies optie 2 in het keuzemenu).

Waar kan ik terecht met vragen?

We begrijpen het als u na het lezen van deze informatie vragen heeft. De medewerkers van ons Service Center staan klaar om u helpen. Op onze contactpagina kunt u zien op welke manier u contact met het Service Center op kan nemen en wat onze openingstijden zijn. Wij helpen u graag.

Goed om te weten

 • Gaat u naar een zorgverlener waar wij geen contract mee hebben, dan moet u vaak een deel van de kosten zelf betalen. Zijn deze eigen kosten zo hoog dat u daardoor belemmerd wordt in de keuze van uw zorgverlener? Dan kunt u een beroep doen op de ‘hardheidsclausule’. Met deze regeling kunt u ons om een hogere vergoeding vragen als uw financiële situatie niet toereikend is om de behandeling te betalen.

   

  Wilt u een beroep doen op de hardheidsclausule? Dan kunt u via het uploadformulier een verzoek indienen. In dit verzoek geeft u dat het om een 'Verzoek hardheidsclausule’ gaat en legt u uit waarom u een hogere vergoeding nodig heeft. 

   

  Let op: De hardheidsclausule geldt niet als u gebruik maakt van het Zvw-pgb of zorg uit de aanvullende verzekering.

   

Contact

Heeft u nog vragen? Wij zijn er voor u

Document uploaden

Deel makkelijk een document met ons

Uploaden
Meer contactopties