Fysiotherapie en oefentherapie

Declareren fysiotherapie en oefentherapie

Elektronisch declareren

Eenvoudig, veilig en snel.

Zo werkt VECOZO

Declareren op papier

Dat gaat via uw cliënt.

Hoe werkt dat?

Dit moet u weten

 • Zorgkosten verrekenen we het liefst rechtstreeks met u. Zowel voor de basisverzekering, als de aanvullende verzekering. Maar altijd elektronisch. Ook als u geen overeenkomst met ons heeft. Lees dan wel onze voorwaarden.

  Om er zeker van te zijn dat uw cliënt bij ons verzekerd is, doet u wel eerst een actuele online controle op verzekeringsgegevens (COV) via VECOZO.

 • Declareert u elektronisch bij ons, dan betalen wij rechtstreeks aan u uit. Wij betalen het verzekerde bedrag. Ook als er nog eigen risico openstaat. Dat verrekenen wij met uw cliënt. U heeft daar geen omkijken naar.

 • Declareert u elektronisch bij ons, dan betalen wij rechtstreeks aan u uit. Ook als uw cliënt het maximaal aantal verzekerde behandelingen overschrijdt. Wij vergoeden aan u dan de volledige declaratie en melden u dat het maximaal aantal behandelingen is bereikt. Heeft u dat bericht eenmaal gehad? Dan vergoeden wij de declaraties daarna niet meer. Daarvoor geeft u de rekening aan uw cliënt mee.

Veelgestelde vragen

 • Uw bankrekeningnummer doorgeven of wijzigen kan via het wijzigingsformulier.

 • Tussen 1 januari en 8 februari 2021 kon ons systeem declaraties van COPD-behandelingen (CSI018 en -019) nog niet verwerken. Het wees deze declaraties automatisch af. U heeft daarvan een melding ontvangen. Vanaf 8 februari 2021 kan u deze behandelingen wel bij ons declareren.

 • Gebruik diagnosecode xx36 (fracturen) bij fysiotherapie na een conservatief behandelde fractuur. De basisverzekering vergoedt maximaal 6 maanden.

  Gebruik diagnosecode xx02 (chirurgie bewegingsapparaat, botten uitgezonderd wervelkolom) bij fysiotherapie na een operatie voor de fractuur. De basisverzekering vergoedt maximaal 12 maanden.

 • Nee. ONVZ accepteert geen akte van cessie of verpanding. Maar ook zonder zo'n akte kunt u vrijwel altijd rechtstreeks elektronisch bij ons declareren. 

 • Heeft uw cliënt geen Nederlandse basisverzekering, maar wel een internationale verzekering bij ons? Dan heeft die soms geen (of een geheim) BSN, waardoor u geen elektronische COV kunt doen. Check dan de (digitale) zorgpas. Om toch rechtstreeks te declareren via VECOZO, hebben wij een informatiedocument opgesteld.

   

  Twijfelt u over het verzekeringsrecht of de vergoeding, dan kunt u altijd contact opnemen met ons.

Contact

Heeft u nog vragen? Wij zijn er voor u

Live chat

Ma t/m vr: 8.00 – 20.00 uur

Stel een vraag

Telefoon

Ma t/m vr: 9.00 - 17.00 uur

030 639 62 60
Meer contactopties