Veilig zorg verlenen tijdens coronacrisis

Zorgverzekeraars en beroepsgroepen maken samen afspraken over het veilig verlenen van zorg tijdens de coronacrisis. Ook de overheid helpt met extra maatregelen. Bekijk een overzicht.

De uitbraak en verspreiding van het coronavirus heeft grote impact op de zorgverlening in ons land. Ook leven er veel vragen onder zorgverleners. Hoe gaat u als verpleegkundige bijvoorbeeld om met het stellen van indicaties (op afstand of toch via een huisbezoek)? En hoe kunt u als fysiotherapeut, ergotherapeut, diëtist, logopedist of oefentherapeut uw cliënten veilig blijven behandelen? Zorgverzekeraars en beroepsgroepen maken daarom samen afspraken voor het veilig verlenen van zorg tijdens de coronacrisis. Ook de overheid helpt met extra maatregelen.

Belangrijke afspraken en maatregelen voor zorgverleners

Algemene informatie coronavirus

Tijdelijke beleidslijnen zorgkantoren voor langdurige zorg

Hoe leveren we veilige en tijdige langdurige zorg aan kwetsbare mensen tijdens de coronacrisis? Daarover krijgen de zorgkantoren veel vragen van zorgverleners en brancheverenigingen. Om hierop een antwoord te geven, hebben de zorgkantoren tijdelijke beleidslijnen gemaakt voor zorgaanbieders van langdurige zorg (Wlz). Het gaat hierbij vooral om verpleeghuiszorg en gehandicaptenzorg. De zorgkantoren vullen de beleidslijnen steeds aan met nieuwe vragen en antwoorden.

Bekijk meer informatie over langdurige zorg en de coronacrisis.

Actueel overzicht

Kijk voor een actueel overzicht van alle afspraken en maatregelen op de website van Zorgverzekeraars Nederland of de Rijksoverheid.

Heeft u nog vragen?
We staan voor u klaar

 

Meer contactopties

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.