Zittend ziekenvervoer 

Informatie voor zorgverleners

Wijzigingen vanaf 1 januari 2017

Basisverzekering

Vanaf 1 januari 2017 bedraagt de eigen bijdrage voor zittend ziekenvervoer € 100. De kilometervergoeding vanuit de basisverzekering is in 2017 € 0,28 per km. Wij vergoeden deze kosten op basis van de optimale route volgens de routeplanner Routenet.

Aanvullende verzekeringen

De kilometervergoeding vanuit de aanvullende verzekeringen is in 2017 € 0,27 per km. Deze vergoeding geldt ook voor medisch noodzakelijk ziekenvervoer naar een door ONVZ erkend ziekenhuis gevestigd binnen 60 km van de Nederlandse grens. Kosten die samenhangen met het vervoer, zoals parkeerkosten, worden niet vergoed.

Snel inzicht in onze vergoedingen

Wilt u weten of u de door u gegeven behandeling wordt vergoed? In het vergoedingsoverzicht kunt u het vinden. Met daarbij extra informatie over de belangrijkste toestemmingsvereisten en eventueel noodzakelijke verwijzingen. Het vergoedingsoverzicht geeft een samenvatting van de dekking van onze verzekering, de polisvoorwaarden bepalen de precieze omvang van de dekking.

Informatie voor taxivervoerders

Om een goede kwaliteit te kunnen garanderen aan onze verzekerden laten wij vervoersregisseur Transvision desgewenst het taxivervoer voor onze verzekerden regelen. Onze verzekerde kan bij Transvision een aanvraag doen voor zittend ziekenvervoer en na toestemming organiseert Transvision het vervoer van en naar elke bestemming in Nederland. Transvision werkt samen met een groot aantal kwalitatief goede taxibedrijven in heel Nederland. Onze verzekerde hoeft de kosten voor taxivervoer niet eerst zelf te betalen, Transvision factureert direct aan ons.

Bent u taxivervoerder en wilt u voor Transvision rijden? Neemt u dan contact op met Transvision op telefoonnummer 0900 333 33 30. Voor meer informatie kijkt u op de website van Transvision.

Informatie voor verzekerden

Om voor een vergoeding in aanmerking te komen, hebben verzekerden een machtiging nodig. Verzekerden kunnen bij Transvision een machtiging aanvragen voor zittend ziekenvervoer via het servicenummer 0900 333 33 30, optie 1. Via optie 2 kan verzekerde een taxi boeken. 

Om in aanmerking te komen voor zittend ziekenvervoer, kan onze verzekerde gebruik maken van het aanvraagformulier zittend ziekenvervoer. Wil de verzekerde kosten voor zittend ziekenvervoer bij ons declareren, dan kan dit met het declaratieformulier zittend ziekenvervoer.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar onze pagina machtigingen 'zittend ziekenvervoer'.

Heeft u nog vragen?
We staan voor u klaar

 

Meer contactopties

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.