Zittend ziekenvervoer 

Informatie voor taxivervoerders.

Zorginkoop

Voor het organiseren van het taxivervoer voor onze verzekeren hebben wij een contract met vervoersregisseur Transvision. Onze verzekerde kan daar een aanvraag doen voor zittend ziekenvervoer en na toestemming regelt Transvision het vervoer van en naar elke bestemming in Nederland. Transvision werkt samen met een groot aantal taxibedrijven. 

Bent u taxivervoerder en wilt u voor Transvision rijden? Neemt u dan contact op met Transvision op telefoonnummer 0900 333 33 30. Voor meer informatie kijkt u op de website van Transvision.

Vergoedingen

Basisverzekering

Vanaf 1 januari 2019 bedraagt de eigen bijdrage voor zittend ziekenvervoer € 103. De kilometervergoeding vanuit de basisverzekering is in 2019 € 0,30 per km. Wij vergoeden deze kosten op basis van de optimale route volgens de routeplanner Routenet.

Aanvullende verzekeringen

De kilometervergoeding vanuit de aanvullende verzekeringen is in 2019 € 0,27 per km. Deze vergoeding geldt ook voor medisch noodzakelijk ziekenvervoer naar een ziekenhuis in België of Duitsland. Kosten die samenhangen met het vervoer, zoals parkeerkosten, worden niet vergoed.

Vergoedingspagina voor onze verzekerden

In het vergoedingsoverzicht kunt u de informatie voor onze verzekerden over zittend ziekenvervoer vinden, zoals informatie over de dekking en de toestemmingsvereisten.

Declaratie

Als vervoerder kunt u direct elektronisch bij ons declareren via VECOZO.

Verzekerden kunnen kosten voor zittend ziekenvervoer bij ons declareren, met het declaratieformulier zittend ziekenvervoer. Dit formulier kan gebruikt worden voor taxivervoer, maar ook voor eigen vervoer en openbaar vervoer.

Toestemming

Om voor vergoeding voor zittend ziekenvervoer in aanmerking te komen, hebben verzekerden toestemming van ons nodig. Onze verzekerde kan een aanvraag doen via het aanvraagformulier zittend ziekenvervoer. Ook kan hij of zij hiervoor contact opnemen met Transvision via het servicenummer 0900 333 33 30, optie 1.

Contact

Wilt u overleggen, heeft u informatie nodig of komt u ergens niet uit? Neem dan contact met ons op. U kunt ons bellen via 030 639 62 60 (op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur).

U kun ook gebruik maken van het contactformulier.

Heeft u nog vragen?
We staan voor u klaar

 

Meer contactopties

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.